Tips voor Hemelvaart en Pinsteren

23 mei 2019
Met Hemelvaart, Pinksteren én lekker lenteweer in het vooruitzicht, krijgen wij weer zin om eropuit te gaan. We hebben onze favoriete tips hieronder gezet. Heel veel plezier!
Ongeremde fantasie
Blok je agenda op beide Pinksterdagen want het is Kinderkaravaan! Een superleuk familieprogramma met veel gratis voorstellingen en lekker eten. In het Victoriepark Alkmaar en op een boerderij in Zuidschermer.
Stap in de Kinderkaravaan

Kijk je ogen uit in Alkmaar   
Kom naar Kaeskoppenstad op 1 en 2 juni en waan je in de Gouden Eeuw. De Pracktyck van Pieter van Foreest, de woeste Watergeuzen, en de duykboot van Drebbel... Ze zijn niet meer weg te denken uit dit geweldige evenement!
Kom naar d'Oude Stad 


 
Burgers & strike  
Nog niet moe van spelen in 't bos of op 't strand? Combineer een uurtje bowlen op de kindvriendelijke bowlingbanen van Ooghduyne met een diner bij Steaks & Burgers (op loopafstand). Leuk uitje samen met de kids!
Reserveer deze combi deal 

Spelen, zonnen en zwemmen 
Voor een dagje strand hoef je niet naar de kust. Bij het Strand van Luna of Geestmerambacht kun je heerlijk spelen met zand en water. Vanuit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk ben je er zo en parkeren is gratis!
Zonder files naar het strand 
 


Buitenfeestje
Wanneer je bij Knoest een kinderfeestje boekt, heb je er geen omkijken naar. Zij regelen de hele middag en jij kunt samen met jouw kind volop genieten van o.a. een spannende puzzeltocht, lekker ravotten, klimmen en springen.
Boek jouw partijtje

Kinderfeestje vol avontuur
Wil je een avontuurlijk kinderfeestje waar plezier voorop staat en samenwerking nodig is? Kom dan naar Outdoorpark Alkmaar en overwin samen met je vriendjes de Obstacle Run! Als je wilt kun je daarna zwemmen in de Hoornse Vaart.
Voor stoere feestvierdersDienders en deugnieten
Ben jij snel en handig genoeg? In het Zuiderzeemuseum kruip je in de huid van een kind uit 1919. Die moesten hard werken maar er was altijd tijd voor kattenkwaad. En wie weet, misschien ben jij de veldwachter te slim af!
Voor vlugge vingersOntdek de sloot
In het weekend van 14 t/m 16 juni ontdek jij wat er allemaal in de sloten leeft tijdens de IVN Slootjesdagen. Op meer dan 100 plekken staan er dan natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten. Tijd om op pad te gaan!
Natuur is leuk

Gratis spelen bij de Swaan!
Op 12 juni is het Buitenspeeldag en op deze dag mogen "kidsproof kindjes" GRATIS spelen bij Speelpark de Swaan! Laat even zien dat je Kidsproof volgt via Facebook of Instagram en dan mogen de kids gratis naar binnen!
Buitenspeeldag bij de SwaanBunkerdag 2019  
De bunkers van de Atlantikwall, die normaal gesloten zijn voor publiek, zijn zaterdag 25 mei voor één dag open! Neem je zaklamp mee en ga op ontdekkingstocht in gangenstelsels en bunkers onder het zand.
Naar het programma 
 
15x stoer buitenfeestje
Is jouw kind bijna jarig óf ben je alvast op zoek naar inspiratie voor een stoer buitenfeestje? Check dan deze blog met allerlei partijtjes die je buiten kunt vieren. Op de boerderij, een obstacle run, hutten bouwen, surfen, jutten en nog veel meer!
Vier je feestje buiten

7x gratis speelbossen
Het is voorjaar en het zonnetje schijnt, dus we kunnen weer lekker naar buiten! Wij zijn voor jullie op zoek gegaan naar gratis natuurspeeltuinen en speelbossen in de buurt. De kids kunnen hier klimmen, klauteren, ravotten en lekker vies worden!
Naar de gratis speelbosssen

Geniet van jullie vrije dagen!