Tips voor kinderen tijdens de lockdown!

18 januari 2021
Helaas gaan de basisscholen pas 9 februari weer open (of later) Raakt jouw inspiratie van thuisactiviteiten met de kinderen langzamerhand op? Lees dan snel de tips in deze 'Wat kan wel' blog met een heleboel coronaproof, maar toch toffe inspiratie!
tips voor kinderen tijdens de lockdown
1. Winterbucketlist
In de winter kun je gelukkig zoveel toffe activiteiten doen! Met deze winterbucketlist heb je in één keer superveel inspiratie voor coole winterse activiteiten buiten, maar ook lekker warm binnen in huis! Hoeveel activiteiten kun jij al afstrepen?

2. Knutselen met Bison kids
Bison kids heeft allerlei filmpjes gemaakt, waarbij zijn creatieve knutsels laten zien. Deze maak je heel makkelijk met materialen die je al in huis hebt. Wat dacht je van een eigen spaardier of een coole robot van blikken? Bekijk de filmpjes voor inspiratie, want hierbij zijn de kids weer even zoet!

3. Lockdown printables
Van een leesbingo tot ganzenbord en een fijne dagplanning: met deze printables is het makkelijker om de lockdown door te komen. Ze zijn fijn voor structuur en voor de verdiende ontspanning!

4. Winterse knutsels
Heb jij echte knutselfans thuis? Dat komt goed uit, want er zijn superveel knutselideeën in winterthema! Wat dacht je van deze schattige sneeuwpoppetjes of deze lekker warme sjaal? Je kunt natuurlijk ook slijm gaan maken met de kinderen!  

zelf sneeuwpopjes maken met sokken

5. Winterwandeling
Gelukkig mag je ook nog lekker een wandeling maken buiten. Jonge kinderen vallen niet onder de regel van maximaal twee personen buiten, dus als gezin met kleine kinderen kun je nog wel naar een bos of natuurgebied! Op een rustig moment is het ook heel leuk om een wandeling door Alkmaar te maken. De stad is nu nog versierd met lampjes! Trek een lekkere warme jas en schoenen aan en waai buiten heerlijk uit. Kijk voor meer van onze favoriete natuurgebieden in de Kop van Noord-Holland bij de Eropuitpagina Natuur!6. Speurtocht in de buurt met Geocaching
Nog een toffe manier om een frisse neus te halen is het populaire Geocaching, oftewel schatzoeken! Beleef met het gezin een echte speurtocht vol activiteiten, ook bij jou in de buurt! Je hebt alleen een GPS of telefoon en de app van Geocaching nodig! Ben jij klaar voor deze avontuurlijke speurtocht? Pas op, het is behoorlijk verslavend! Hier lees je hoe deze toffe buitenactiviteit werkt.

7. Buitenspeeltips
Naar buiten gaan wordt ook nog leuker met de buitenspeeltips van OERRR. Op hun website verzamelen zij allerlei leuke activiteiten die je buiten kunt doen. Broodjes roosteren, schors tekenen en vogelvoer in de vorm van een tosti maken: voor iedereen heeft OERRR wel inspiratie!8. Leuker leren 
Thuisschool kan best lastig zijn. Hoe blijf je gemotiveerd en hoe kunnen kinderen oefenen met de lesstof? Speciaal voor tijdens de lockdown hebben wij een overzicht gemaakt met handige websites en apps. Neem een kijkje!

9. Workshop SoundLAB Thuis
In het Muziekgebouw kan het momenteel niet, maar thuis kan je ook muziek maken! Met SoundLAB Thuis leer je hoe je je eigen muziekstuk kan maken, en dat in minder dan een uur tijd!

10. Hele middag kletsen
Is praten thuis jullie grootste hobby? Met deze Kidsproof Kletspraat Wintereditie kun jij een hele middag vullen! Klets bijvoorbeeld gezellig met je ouders, broertjes of zusjes, of bel je beste vriendin, neefje of opa!

11. Middagje bakken
Het voordeel van deze leuke binnenactiviteit: hier kun je nog een tijdje van genieten! Probeer eens deze 4 heerlijke recepten! Chocolade lavacake, kokosbollen, kaneelbrood en smores. Leuk om met de kinderen samen te maken. Dat wordt smullen!12. Kaarsen draaien
Wat is het donker buiten! Gelukkig maken jullie het binnen lekker gezellig met de zelfgedraaide kaarsen. Dit is een superleuke activiteit om samen te doen. Lees hier hoe je oude kaarsen in de vorm van een slang of slak maakt!

13. Stoepkrijt maken
Nog een vrolijke knutsel: zelf stoepkrijt maken! Hier heb je maar weinig materialen voor nodig en je kunt er veel plezier van beleven. Na het zelf creeën van mooie kleurtjes, is het natuurlijk ook tijd om de stoep vrolijk te versieren. Daar worden alle wandelaars die langskomen vast blij van op een grauwe winterdag!

14. Gratis digitaal mini magazine
Wil je alvast inspiratie opdoen voor toffe natuuruitjes wanneer dat weer kan? Ons nieuwe gratis digitale mini magazine staat vol met tips, ook over toffe natuurplekken met kinderen! Bij inschrijven van de Kidsproof nieuwsbrief ontvang je gratis dit digitale mini magazine vol ideeën!Wil je op de hoogte blijven van allerlei leuke online alternatieven voor kinderen? Volg ons dan op Facebook daar geven we je iedere dag een nieuwe tip!