Educatieve TV programma's voor kinderen

14 december 2020
Hebben jullie ook zo'n mooi thuisschema gemaakt voor de kinderen de komende 3 weken als de scholen dicht zijn? Daar staat bij ons ook een momentje tv-kijken in. Maar wat kijken ze dan? Hieronder vind je de programmering van Zapp op NPO 3.
Nieuw is de liveshow 'Zapplive Extra' die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts.

Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO).
Vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag te zien van 13.00 tot 15.30 uur!

Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Dus vanaf woensdag 18 maart ziet de programmering er zo uit. Handig als je wil dat het even stil is in huis, of als je wil dat ze even rust pakken.

Programmering:

13.00 uur Studio Snugger

13.15 uur Zappsport

13.30 uur De Smerige Quiz

14.00 uur Willem Wever

14.25 uur Welkom bij de Romeinen

14.50 uur De dodelijkste 60

15.15 uur Freeks wilde wereld

Zappbios
Om 15.30 uur zenden ze iedere dag een film uit met Zappbios.

SchoolTV
Zoek je de programma's die ze dagelijks/wekelijks op school kijken? Goed om te weten dat er natuurlijk ook Schooltv is. Ik zag net dat er ook veel hele korte filmpjes op staan met mooie instructies en dat je kunt filteren op leeftijd!

Zie de website van schooltv voor meer informatie.

Nog meer tips voor thuis
Benieuwd naar leuke dingen om te doen voor thuis? Lees snel onze blog met 50 tips!

Houd ook onze facebook pagina in de gaten voor leuke tips de komende weken.