Kinderboekenweek 2023Terug naar het overzicht

Tijdens de Kinderboekenweek is er echt van alles te beleven bij de Kennemerwaard Bibliotheken!

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit betekent dat er bij de Kennemerwaard Bibliotheken onwijs veel leuke activiteiten worden georganiseerd. 

Zo is er een spelletjesmiddag, zijn er creatieve workshops, kun je komen kijken naar leuke voorstellingen en nog veel meer! Zo is er een leuke speurtocht én kun je je eigen stamboom maken. Ook kun je het Voel-Je-Thuis-Boek ophalen.

Dit jaar is het Kinderboekenweekthema 'Bij mij thuis'.

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Ook is er natuurlijk het Kinderboekengeschenk 'Ravi en de laatste magie'. 

In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Wil je meer weten over de activiteiten in de bieb? Klik dan op de roze button!

Kijk voor nog meer leuke uitjes ook eens op onze eropuit-pagina!

Bibliotheek Kennemerwaard

Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar
Openingstijden 4 t/m 15 oktober 2023 Prijs Verschilt per activiteit Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Naar het theater!

Naar het theater!

Nieuw schooljaar, nieuwe kindervoorstellingen! We hebben 10 leuke, mooie, grappige, hilarische kindervoorstellingen in TAQA Theater de Vest en Cool kunst en cultuur op een rijtje gezet!

Naar de Theaterspecial