Dierenpark HoenderdaellTerug naar het overzicht

Kom je in de voorjaarsvakantie de leeuwen Remy en Luna uitzwaaien in Dierenpark Hoenderdaell?
Wist jij dat in in Dierenpark Hoenderdaell het dierenwelzijn erg hoog in het vaandel staat? Er leven hier veel dieren die gered zijn.

Zo is er een zeer grote volière waar diverse soorten ara’s leven. De meeste ara’s zijn door hun baasje afgestaan. De bruine beren zijn gered uit een oud fokstation, neusberen en wasberen zijn onderdak geboden voor Stichting AAP. De meeste ooievaars komen uit Polen waar ze verkeersslachtoffer zijn geweest en niet meer kunnen vliegen.

Stichting Leeuw vangt grote katachtigen in nood op. Als het mogelijk is, is de opvang tijdelijk en worden de dieren voorbereid op herplaatsing in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving met veel meer ruimte. De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld van particulieren, zijn oud-circusdieren of zijn gered uit oorlogssituaties. Zij kunnen dus niet meer terug naar het echte wild.

Boven in het gebouw van Stichting Leeuw leer je veel over deze dieren, is er een bioscoop, kun je een quiz doen en kun je op een virtuele jeepsafari.
In maart vertrekt leeuw Remy samen met zijn vriendin Luna naar Zuid-Afrika, dus je kan deze twee nog maar even zien in Anna Paulowna!

Stichting SOS Dolfijn biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. SOS Dolfijn is wereldwijd een expert in opvang en rehabilitatie van kleine walvisachtigen, voornamelijk bruinvissen. Wanneer een dier weer helemaal beter is, worden ze teruggebracht naar zee.

In het educatieve walvisziekenhuis leer je ook heel veel over deze dieren en zijn er leuke activiteiten.

Goed om te weten
Rustpunt nodig tijdens je ontdekkingstocht door het park? Dan is het goed toeven in Restaurant Leeuw met een mooie speeltuin naast de deur.

Klik voor meer info door via de roze websitebutton

Landgoed Hoenderdaell

Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Prijs Kinderen t/m 2 jaar gratis
Kinderen van 3 en 4 jaar € 8
Volwassenen € 14,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Iedere maand versturen we een leuke nieuwsbrief bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je in!