Hé doe je mee!Terug naar het overzicht

Ervaar het leven van een Zuiderzeekind in het Zuiderzeemuseum. Tof buitenmuseum!
Stap in de wereld van een Zuiderzeekind en ontdek hoe kinderen hun tijd moesten verdelen over gezin, klusjes, karweitjes en school. Vrije tijd was schaars! Speel de spellen, beluister de audiofragmenten en bekijk de levensgrote, oude foto’s. En kom je met kinderen? Dan leven zij zich natuurlijk uit in de kinderwerkstraat, want… iedereen doet mee!

De kinderen die rond 1900 opgroeiden in de vissersplaatsen in het Zuiderzeegebied hadden een ander leven dan wij nu gewend zijn. In het buitenmuseum leer je meer over wat de kinderen moesten doen. Iedereen doet mee aan de nieuwe spellen en activiteiten: jong, oud, met of zonder beperkingen.

Lekker werken
Hoogtepunt dit jaar in het buitenmuseum is Lekker Werken, een speciaal ingerichte kinderwerkstraat. Kinderen gaan in deze werkstraat de uitdaging aan om kleding met de hand te wassen, schepen te jagen, boter te karnen en garnalen te pellen. Precies zoals kinderen dat vroeger ook deden. 

Dus kom dit jaar een dagje naar het Zuiderzeemuseum! Je kunt het buitenmuseum bezoeken t/m 30 oktober 2022.

Klik voor meer info even door via de roze websitebutton!

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Openingstijden 2 april t/m 30 oktober 2022 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Heb jij al plannen? Bekijk snel wat er allemaal te doen is in de Kop van Noord-Holland, want WAUW.....wat hebben wij een bomvolle nieuwsbrief verstuurd vol met toffe gezinsuitjes en activiteiten!

Naar de Zomerspecial