Zwieren en zwaaienTerug naar het overzicht

In de herfstvakantie is er Oudhollandse kermis in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!
Kom zwieren, zwaaien en rondjes draaien! Wil jij weten wat de toekomst brengt? Bezoek dan de waarzegsters in de waarzegwagon; deze is toegankelijk voor bezoekers tot en met 12 jaar. En voor de lekkere trek is er een suikerspin- en popcornkraam! De kermis is net als het museum te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober staat de Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum. Tijdens deze week kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Onder andere een luchtschommel, zwanenzweefmolen, tunnelbaan, carrousel en de kop van Jut staan opgesteld. De attracties staan verspreid over het gehele museumterrein, zodat je voldoende afstand kunt bewaren tot andere bezoekers. 

Poppenkastvoorstelling
Woon tijdens de herfstvakantie van maandag tot en met vrijdag ook een van de poppenkastvoorstellingen van de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam bij. Kijk naar de speciaal voor het museum geschreven poppenkastvoorstelling De avonturen van Marretje de meeuw, of het traditionele verhaal over Jan Klaassen en Katrijn. Per voorstelling is er plek voor maximaal 30 personen. Bewonder tevens in de weekenden de bewegende poppenkast jurk.

Klik even door via de roze websitebutton voor meer info en het reserveren van kaartjes!

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Openingstijden Klik even op de roze websitebutton voor meer info Prijs 4 t/m 12 jaar € 12,00
> 13 jaar € 18,00
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie in het Stedelijk Museum Alkmaar

Herfstvakantie in het Stedelijk Museum Alkmaar

Doe mee met een schilderworkshop, boek een familierondleiding en bezoek de nieuwe tentoonstelling Reinaert de Vos. Genoeg te doen in het Stedelijk Museum deze herfstvakantie!

Kijk hier voor meer info!