icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Op pad als echte toerist!Terug naar het overzicht

Kom naar het Zuiderzeemuseum deze zomervakantie en ga op pad als een echte toerist!
Dit jaar: Must See
Kinderen kunnen hier als echte toeristen op zoek naar Must Sees van Nederland. Met een reisverslag en gerichte kijkopdrachten ga je op avontuur langs de tentoonstelling Must See en ontdek je details over Nederlandse iconen, zoals tulpen, molens en kaas. En ben je voldoende geïnspireerd? Dan is het tijd om in het kinderatelier een eigen ansichtkaart te maken. Wie is de gelukkige ontvanger?

Naast de iconen valt er nog veel meer te zien, doen en beleven in het buitenmuseum. Wat dacht je van een klompbootje maken, pimp je eigen klomp, oudhollandse spelletjes en de verkleedkist natuurlijk: hoe staat die Volendammer of Marker klederdracht bij jouw kind? Leuk fotomoment!

En vergeet Expeditie Waterwerken niet! De kids kunnen met een roeibootje van eiland naar eiland varen en de geheime code kraken. Bij mijn kinderen is dit favoriet!

Kidsproofreporters Eva en Donna zijn er dit jaar weer geweest. Kijk eens hoe leuk het hier is:Een dag is tekort in het Zuiderzeemuseum!

TIP: check vooraf de coronamaatregelen en reserveer je tickets via de roze websitebutton!

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is zover, de kinderen hebben zomervakantie! Er is ontzettend veel te doen in onze regio de 6 weken dat we vrij zijn.

Heb je onze zomerspecial gemist met 18 zonnige zomeruitjes? Check 'm hieronder!

Naar de 18 zomertips!