icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

KaeskoppenstadTerug naar het overzicht

Kaeskoppenstad in Alkmaar vindt dit jaar plaats op 18 en 19 september
Langs het Luttik Oudorp en het Verdronkenoord zullen de bekende historische attracties van Kaeskoppenstad weer te beleven zijn. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit.

De Pracktyck van Pieter van Foreest, de woeste Watergeuzen, de Latijnse School, de vuurspuwer, de duykboot van Drebbel, ze zijn niet meer weg te denken uit dit geweldige evenement. Voor de bezoekers, die zich wanen in het Alkmaar van de Gouden Eeuw, is het een feest van verwondering.

Kaeskoppenstad is voor alle leeftijden geschikt. Wist je dat er speciale hoogtepunten zijn voor kinderen?

In de Klokketoren, van ruim 10 meter hoog, kunnen de kinderen door een klein deurtje om in de toren de grote koperen klok te luiden.

De Carrousel is een draaimolen die met de hand wordt aangedreven en is een fantastische attractie voor de jongste bezoekers.

Ghijsbert van Haerlam is de vuurspuwer van Kaeskoppenstad. ‘Den gebochelde van de Waeghtooren’ geeft een indrukwekkende show weg!

KaesPoppenStad vertelt het bijzondere verhaal van Jan Klaasen die een Spaanse spion buiten de stadspoorten probeert te houden.

In het Kaesino speel mee met o.a. de Menselycke Fruitmachine en de flipperkast en gok je je spaarpot vol!

Bij de KaeskopKindKermis kan jong en oud spellen doen: kikkertjes in klompen slaan, ringwerpen over Spaanse speren en meer!

Ruim 750 acteurs en figuranten nemen je mee terug in de tijd en doen je de 16e eeuw herbeleven! Ontmoet bedelaars, schoenenpoetsers, edelen, kaasdames en korendragers. Op het water wordt handel gedreven en arriveren de moedige watergeuzen die Alkmaar bevrijd hebben van de Spanjaarden. De ‘enge’ rollen, zoals gevangenen en melaatsen, houden rekening met onze jongste bezoekers.

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 van 12.00-17.00 uur.

De eerste 2.500 kaartjes voor Kaeskoppenstad zijn slechts €3,00! Vanaf dan betaal je €4,00 voor je kaartje, behalve als je 5 jaar bent of jonger. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen namelijk gratis naar binnen!

Klik door via de websitebutton om je kaartjes online te bestellen!

Kaeskoppenstad

Entree overkant Waagplein
Alkmaar
Openingstijden Kaeskoppenstad vindt plaats op 18 en 19 september Prijs De eerste 2.500 kaartjes voor Kaeskoppenstad zijn slechts €3,00! Vanaf dan betaal je €4,00 per kaartje, behalve als je 5 jaar bent of jonger, dan is het gratis! Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Naar het theater!

Naar het theater!

De komende tijd zijn er weer hele leuke, mooie, grappige, hilarische kindervoorstellingen in TAQA Theater de Vest en Cool kunst en cultuur. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Naar de Theaterspecial