KaeskoppenstadTerug naar het overzicht

Stap de 16de eeuw binnen op 3 en 4 juni in de binnenstad van Alkmaar. Erg leuk voor kinderen!
Op 3 en 4 juni 2023 wordt de binnenstad van Alkmaar weer omgetoverd tot d'Oude Stad van 1573 met Kaeskoppenstad. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door de bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2023 ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Kaeskoppenstad is voor alle leeftijden geschikt. Wist je dat er speciale hoogtepunten zijn voor kinderen?

In de Klokketoren, van ruim 10 meter hoog, kunnen de kinderen door een klein deurtje om in de toren de grote koperen klok te luiden.

De Carrousel is een draaimolen die met de hand wordt aangedreven en is een fantastische attractie voor de jongste bezoekers.

Ghijsbert van Haerlam is de vuurspuwer van Kaeskoppenstad. ‘Den gebochelde van de Waeghtooren’ geeft een indrukwekkende show weg!

KaesPoppenStad vertelt het bijzondere verhaal van Jan Klaasen die een Spaanse spion buiten de stadspoorten probeert te houden.

In het Kaesino speel mee met o.a. de Menselycke Fruitmachine en de flipperkast en gok je je spaarpot vol!

Bij de KaeskopKindKermis kan jong en oud spellen doen: kikkertjes in klompen slaan, ringwerpen over Spaanse speren en meer!

Klik door via de websitebutton om je kaartjes online te bestellen!

Kaeskoppenstad

Entree overkant Waagplein
Alkmaar
Openingstijden Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 3 en 4 juni 2023 Prijs In de voorverkoop betaal je voor een ticket slechts €4,75, aan de kassa in het Waaggebouw tijdens het evenement €6,-. Voor kinderen t/m 12 jaar kost een kaartje maar €1,50 Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

7x restaurant met speeltuin én terras!

7x restaurant met speeltuin én terras!

Ideaal met dit weer, jullie zitten lekker op terras en de kids schuiven tussen het spelen door aan.

Met deze 7 hotspots heeft iedereen het vast naar z'n zin!

Bekijk hier de 7 hotspots!