Kuikentjes van eiTerug naar het overzicht

Leuk voor op de ontbijttafel. Deze schattige kuikentjes van ei.
Wat heb je nodig?
Grote eieren, zwarte olijven zonder pit en een wortel.

Hoe maak je de kuikentjes?
Breng een pan met water aan de kook. Leg hier de eieren in en breng het water weer aan de kook. Kook de eieren, vanaf het moment dat het water weer kookt, 10 minuten. Je krijgt dan hardgekookte eieren.

Terwijl de eieren koken, snij je kleine stukjes van een olijfje af. Hier maak je straks de ogen van. Snij uit een plakje wortel kleine driehoekjes, dit worden de snavels.

Giet na tien minuten het water af en laat de eieren even 'schrikken' in koud water, dan kun je ze makkelijk pellen. Pel de eieren en snij ze doormidden. Druk de olijven in het eigeel, dit zijn de oogjes. Maak met de wortel de snavel. Klaar zijn je kuikentjes. Leuk voor op de ontbijttafel!

Tip: heb je geen olijven in huis of vind je ze niet lekker? Dan kun je ook hagelslag gebruiken.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Kom in de herfstvakantie naar Stedelijk Museum Alkmaar en maak bijvoorbeeld een #museumselfie of verzin een liedje bij de kunstwerken die je ziet.

Wel vooraf reserveren!