Lekker bananenbroodTerug naar het overzicht

In dit bananenbrood zitten noten en vruchten; lekker! En je maakt het zonder suiker en boter.
Wat heb je nodig?
100 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 60 gram havermout (fijn gemalen), 3 eieren, 3 grote bananen, een handje dadels, een handje walnoten en een handje rozijnen (voor zoetekauwen).

TIP: je kunt de dadels ook vervangen door blauwe bessen!

Hoe maak je het bananenbrood?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid daarna eerst alles voor.

Maal de havermoutvlokken in de keukenmachine tot een fijn meel, doe dit in een aparte kom en maal daarna de bananen in de keukenmachine. Hak de dadels fijn en klop de eieren schuimig. Breek de walnoten in stukken.

Doe daarna alle ingrediënten, behalve de walnoten (en eventueel de blauwe bessen), in een grote kom en mix dit tot een glad mengsel. Voeg als laatste de blauwe bessen en/of walnoten toe.

Vet het cakeblik goed in en vul deze met het mengsel. Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten.

Een heerlijk verantwoord tussendoortje. Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Kom in de herfstvakantie naar Stedelijk Museum Alkmaar en maak bijvoorbeeld een #museumselfie of verzin een liedje bij de kunstwerken die je ziet.

Wel vooraf reserveren!