Kerstvakantie! Dit zijn de leukste kerst- en wintertips

30 december 2022
Hoera, kerstvakantie! Mooie familievoorstellingen, fijne schaatsbanen mét warme choco, Lichtjestours , winterse activiteiten … wij houden van deze heerlijke kerstperiode. En er is zóveel leuks te beleven in de regio Rotterdam! Laat je inspireren door deze fijne kerstvakantietips!
De leukste tips om er in de kerstvakantie op uit te gaan

Winterse uitjes 


Winter in Plaswijckpark

Deze winter kun je weer over het ijs roetsjen in Plaswijckpark! Toon je schaatskunsten op de gezellige schaatsbaan met écht ijs! Schaatshulpje nodig? Een vrolijke pinguïn of banaan helpt je glijden! Uitgeschaatst? Warm binnen lekker op met een warm drankje! 

Winterklimmen

NIEUW! Voor het eerst kun je dit jaar bij Fun Forest ook in de winter de bomen in! Het toffe klimbos met genoeg uitdagende parcoursen voor jong en oud is in december en januari in het weekend open en in de kerstvakantie óók nog extra op woensdag en vrijdag.

Winter aan de Kade

Warm deze vakantie lekker op tijdens Winter aan de kade bij het Maritiem Museum! Bezoek de nieuwe expo Bestemming havenstad, steek de handen uit de mouwen bij de winterse activiteiten, rooster marshmallows bij een vuurkorf, bezoek de smederij & meer!

X-mas Adventure!

Bij Adventure City kun je naast indoor & outdoor klimmen in de vele parcoursen ook schaatsen in de vakantie. In combinatie met winterse hapjes en drankjes is het klimpark dan helemaal in kerstsfeer. Boek meteen het Combi Winter Ticket voor klimmen & schaatsen!

Kidsdagen bij Tasman.

Ga in de kerstvakantie met de hele familie gezellig lunchen of dineren bij Tasman.! Voor de kleine gasten is er op diverse data van alles te beleven: kinderdisco, knutselen, kleuren, sieraden maken, schminken….  Ook kunnen ze kabouters spotten op het leuke kabouterpad! 


Toffe voorstellingen 


Piraten op de Kaap!

Piraat Kaat Deli woont met haar piratenvrienden op de Kaap. Maar de burgemeester wil daar een nette buurt van maken. Dat gaat zo maar niet! Komen jullie kijken hoe de vrolijke familievoorstelling Kaat Deli (6+) afloopt in Theater ‘t Kapelletje? Dresscode: kom als piraat! 

Kerstvakantietheater

In het Hofpleintheater is véél te beleven deze vakantie! Zoals de nieuwe kerstvoorstelling De blote kleren van de keizer (6+) en toffe theaterworkshops (8-12 jr). Jonge theaterfans gaan voor ’t WinterFEESTival (2+), het kerstverhaal van Scrooge (3+) en Doornroosje (3+)!

Vol programma bij Maas

Het Maaspodium gaat in de kerstvakantie weer los met superleuke voorstellingen voor jong en oud! Theater, dans, circus en muziek, het is er allemaal! Kom eerder of blijf gezellig hangen voor een ontbijtje of Maaspodiumplankje vol lekkers én leuke activiteiten!

Wonderlijk jong

Beleef de ups en downs van ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie ‘Tonnie’ Salieri, in een wereld vol koetsen, krankzinnige keizers en torenhoge Sachertortes tijdens de familievoorstelling Wolfgang, het wonderjong (8+) van regisseur Pieter Kramer! Tijdens de kerstvakantie te zien in het nieuwe Luxor Theater.

Spektakelshow

Een mix van komedie, muziek en indrukwekkende circus- en variétéacts uit binnen- en buitenland, dat is Dave’s Wintervariété. Geniet van dit spektakel met spannende acrobatiek, een flinke dosis magie en een heus slangenmens. 23 t/m 31 december in het Bibliotheektheater!  

Ode aan de liefde

Na successen als De Heksen en KONING is De Stokerij nu terug met de familievoorstelling Romy & Julia (8+). Een eigentijdse bewerking van het bekende liefdesverhaal, gespeeld door o.a. twee Klokhuis-acteurs en Schiedamse kinderen. 2 t/m 6 januari in Theater aan de Schie!

Grappen en grollen

In Titus en Fien: De Winterrevue (4+) bereidt het groene duo zich voor op de feestdagen. Maar of dat goed gaat? Fien is bezig met het eten, maar Titus kan het niet laten om allerlei grappen uit te halen. Wedden dat jullie do 5 januari lachend de zaal uitgaan bij Kunstmin?

Tof theater

Mooie voorstellingen in de vakantie bij Theater de Willem! Juffrouw van Dale vertelt verhalen (3+) is een lieve voorleesvoorstelling met Babette van Veen. En in De Kameleon (6+) krijgt tweeling Hielke en Sietse het aan de stok met een duistere dirigent!  

Schaatsen maar  


IJsvrij!

Vanaf 15 december wordt Plein 1940 weer omgetoverd tot romantisch winterplein en kun je met de hele familie het ijs op tijdens het winterevent IJsvrij. Geniet van winterse activiteiten zoals curling en de Silent Disco on Ice. Ook zijn er winterse hapjes en drankjes! 

Rondje Stadhuis

Van 21 december t/m 15 januari kan het weer: een rondje rond het oude Stadhuis van Gouda! De gezellige Goudse IJsbaan is elke dag open, ook tijdens de feestdagen. Er zijn speciale Norenavonden en op vrijdagavond kun je komen discoschaatsen!

Naar een tof museum


Ga mee op avontuur!

Beleef met de familie een stoer dagje uit in het Mariniersmuseum! Ga op een interactief avontuur door de jungle en de sneeuw, onder water en op een schip. Bedwing de hindernisbaan, verjaag piraten en meer! 

Terug in de tijd

Ontdek in de leuke Lichtjesrondleiding de mooie kerstversiering en de vele lichtjes in het 19de-eeuwse Huis Van Gijn! Op Driekoningen (6 jan) zijn er bijzondere gasten uit de vorige eeuw, speel je in de tuin oud-Hollandse spellen en geniet je van warme choco en glühwein! 

Nederland in het klein

Vanaf 19 december is Miniworld in kerstsferen! Bewonder het sfeervolle kerstdorp, geniet van winterse hapjes en drankjes en speur naar piepkleine kerstfiguurtjes die in de 600 m2 grote miniatuurwereld verstopt zitten! En wist je dat je zelf inwoner kunt worden van Miniworld?  

Vier een wereldse kerstvakantie

Feestelijke familie-kerstactiviteiten in het Wereldmuseum! Bezoek de leuke doe-expo Superstraat en maak een bewoner van een Rotterdams verzorgingshuis blij met jouw nieuwjaarswens. Knutsel een Mexicaanse kerstpiñata of kerstboomhanger in het Atelier! 

Speel- en knutselpret

In de vakantie kunnen de kids volop spelen en knutselen in het Onderwijsmuseum! Speel letterbingo, knutsel een sneeuwvlok, vredesduif of rendierkop, maak een grappige sneeuwpopschieter en luister naar een winterverhaal mét warme choco & marshmallows.  

Kunst, klei en kaarten

Toffe kinderkunstworkshops in het Stedelijk Museum Schiedam in de vakantie! Maak je eigen Oerbeest van klei, versier een wenskaart met diamond painting of laat een kunstwerk je inspireren voor het maken van een mooie kaart. Ook voor de kleinsten is er iets leuks te doen!

Verwonderwereld

Laat je in de kerstvakantie meevoeren naar de sprookjeswerelden van fashionfotograaf Tim Walker in de tentoonstelling Wonderfull Things in de Kunsthal! Duik daarna in het KunsthalLAB, ga sprookjesachtig op de foto, maak je eigen winter wonderland en meer!

Zo gaaf is de haven!

Ontdek alles over de modernste haven in FutureLand! Bekijk enorme containerschepen van dichtbij in de magische Lichtjestour, doe leuke kidsworkshops en ontmoet Neanderthaler Krijn in de tentoonstelling Doggerland!


Actieve uitjes 


Indoor speelparadijs

In de toffe binnenspeeltuinen van Monkey Town beleven kinderen van 1 - 12 jaar volop speelplezier in de vele speeltoestellen! Tip: met een 10-Rittenkaart ben je ruim 30% voordeliger uit, deze is geldig in alle vestigingen!

Wipe-out waterpark

Wow! In Zwemcentrum Rotterdam ligt van 2 t/m 7 januari een gigantisch Wipe-out waterpark! Glij, spring, ren, klim en sjees over de tracks, bestaande uit 10 drijvende onderdelen, en beleef een echte wilde waterervaring. Check tijden en tickets!

Giga luchtkussenpark

Het gigantische luchtkussenpark Bounce Valley staat garant voor een middag vol spring- en speelpret! De Jelly Mountain, Wipe Out, Free Jump, Ninja Run… welk spectaculair onderdeel gaan jullie als eerste bedwingen? Tip: er zijn voordelige meespringtickets voor ouders! 

Creatieve activiteiten


Vakantiebieb

Zóveel leuks te zien en doen voor kids in de bibliotheekvestigingen in de regio! Maak een unieke data selfie, vier Bob’s Popcorn feestje mee, bouw een miniatuurwereld, verwonder je over Het meisje met de zwavelstokjes, zing mee met De kleine zeemeermin en meer! 

Kunstfestival voor kids

Kids beleven op 4 januari een ochtend en middag vol toffe workshops dans, theater en beeldende kunst tijdens het Kleintjes- en Kinderkunstfestival bij SKVR! In het thema WINTER maken de kleintjes (1-5 jaar) creatieve avonturen mee, oudere kids (6-12 jaar) gaan op creatieve ontdekkingstocht door het gebouw! 

Nog veel meer leuke uitstapjes en activiteiten vind je in onze Uitagenda.
Benieuwd wat jullie allemaal gaan doen deze kerstvakantie, veel plezier!