Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

Leuke tips voor uitjes in de voorjaarsvakantieTerug naar het overzicht

1 februari
Op zoek naar leuke tips in de voorjaarsvakantie? Wij hebben onze favoriete tips om eropuit te gaan voor je verzameld!
De voorjaarsvakantie komt eraan! Dat betekent volop ‘quality time’ met de kids! Heerlijk natuurlijk, maar wat zullen we eens gaan doen met z’n allen? Kun je even niets verzinnen, geen zorgen. Er is namelijk tijdens de vakantie genoeg te doen in Rotterdam en omgeving en al die leuke uitstapjes en activiteiten hebben wij voor je op een rijtje gezet!  
 
Beschuit met muisjes
Je kunt nog niet op kraamvisite bij de jonge ijsbeertjes in Diergaarde Blijdorp, in maart mogen ze pas naar buiten, maar je kunt ze al wel zien op de webcam! Kijk in de voorjaarsvakantie elke dag even hoe het met ze gaat! 

Op naar het theater
 
In het Maritiem museum kunnen de kids stylist voor 1 dag zijn! Ze gaan aan de slag met het inrichten van een woonboot. Ook zijn er verschillende kindertheatervoorstellingen tijdens de vakantie zoals Waanzinnig gedroomd, de familiemusical van Kinderen voor Kinderen in het Oude Luxor. Of Suikertantes over drie valse tantes die op zoek zijn naar zuivere kinderstemmen in de Rotterdamse Stadsschouwburg.

 

 
En om nog even in de culturele hoek te blijven: het Maas Theater organiseert de hele vakantie onder het thema ‘Leven in de brouwerij’ voor en na een voorstelling allerlei stoere activiteiten om te vieren dat de lente eraan komt. Zo mag je bijvoorbeeld servies kapotgooien en er weer iets moois van maken….
 
Naar buiten!
Als het weer het toelaat, kun je er lekker op uit. Naar kinderboerderij De Wilgenhof bijvoorbeeld, om vogels te spotten, vetbollen te maken en een vogelhuisje te knutselen tijdens de Vogelmiddag. Of ga naar de Wilde Buiten Dag van Natuurmonumenten, waar je pindakaassnacks en cupcakes kan maken en een vogelspeurtocht kunt doen. 
 
Voor echte Sherlocks
Hebben de kids daarna de smaak van het speuren te pakken, download dan Troovie, de app waarmee je eenvoudig zelf een speurtocht in je eigen omgeving uitstippelt. Gegarandeerd succes! Kijk voor alle uitjes die er in de voorjaarsvakantie te beleven zijn in en om Rotterdam even op de Kidsproof Uitagenda. Je kunt op datum bekijken wat er allemaal te doen is voor de kids. 
 
Nog dagen over?
Als je dan nog dagen over hebt, ga dan naar de Eropuit tips. Daar staan de leukste uitjes die je met je kinderen binnen of buiten kunt doen. Zo vind je er een overzicht van alle schaats- en skibanen in en om Rotterdam, maar ook musea, binnenspeeltuinen, theaters en andere plekken om bij een dag minder weer met je kids naartoe te gaan.
 
Voor de lekkere trek
Heb je na een actief dagje uit trek gekregen? De rubriek Uit eten heeft de leukste adressen om met de kids een vorkje te prikken. We hebben een aantal restaurants geselecteerd waar kinderen meer dan welkom zijn! 
 
Kidsproof is landelijk
Wist je overigens dat Kidsproof ook in andere steden te vinden is? Dus mocht je  plannen hebben om deze voorjaarsvakantie uitstapjes buiten Rotterdam te maken, kijk dan eens op de andere Kidsproof websites voor de leukste tips in een andere stad. 
 
Tja, met zoveel leuke activiteiten kom je misschien wel tijd te kort in de vakantie! 
Fijne vakantie!  test