Top 10 leuke, originele en bijzondere cadeautjes

9 november 2015
Cadeautips van een kenner. 
Zo’n winkel waar je alles wel zou willen kopen, is speelgoedwinkel Hunnie in Hillegersberg. Ik kom er dan ook graag en ga er altijd met een origineel en superleuk cadeau naar buiten. Ter inspiratie voor de komende feestmaand december vroeg ik Inger, de eigenaresse van Hunnie, naar de 10 leukste, origineelste en meest bijzondere cadeautjes van dit moment. Een lastige vraag, want eigenlijk moet alles uit de winkel in deze top 10! 

Dit is de top 10 van Inger:

1. De PL-UG (vanaf 3 jaar)
Bouw zelf je eigen mooiste tent met de PL-UG Tent Kit én de dingen om je heen, zoals stoelen, ramen, vensterbank en bijzettafel. Elke dag een andere tent!

2. De Wondertuin (vanaf 3 jaar)
Het mooiste prentenboek van dit moment. Kijk rond, droom weg en ontdek meer dan 100 zeldzame dieren in vijf duizelingwekkende landschappen, zoals een regenwoud, bergketen en koraalrif. De wondertuin komt tot leven! 

3. De Drie Kleine Biggetjes van Smartgames (vanaf 3 jaar )
Kun jij de biggetjes helpen hun huis te bouwen? Maar pas op: zorg dat ze in hun huis zitten wanneer de wolf langskomt! Dit leuke puzzelspel met plaatjesboek is net uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2015.

4. Ridderkasteel van Ardennes Toys (vanaf 5 jaar)
Bouw je eigen ridderkasteel met dit duurzame en stevige houten constructiespeelgoed. 100% uit de Belgische Ardenne. En verder heb je alleen je fantasie nodig.

5. De raket met klappertjes (4 tot 100 jaar)
Nooit weg geweest en nog steeds heel populair bij kleine jongens en grote mannen: de raket met klappertjes. Dit veilige vuurwerk voor de echte jongens is er nu in hippe kleuren.

6. Magnutz, de Smartmax voor grote kinderen (vanaf 3 jaar)
Met deze tegels met ingebouwde magneten gaat er een creatieve wereld van bouwen en creëren open. Iedere keer kun je nieuwe creaties maken en afhankelijk van de leeftijd steeds complexere. Urenlang speelplezier!

7. Avontureneiland van Haba (vanaf 10 jaar )
Alles is er: rijke steden, uitgestrekte wouden en ruige bergketens. Maar…. in de mistige gebieden rond de grote rivier heersen de mistmonsters. Alleen de moedigste avonturiers durven de uitdagingen aan te gaan. Wie zijn avonturier doordacht verplaatst, komt in de gunst van de koning! Spannend! 

8 Spektro (vanaf 8 jaar)
Even weggeweest uit Nederland, maar gelukkig weer terug. Ontdek hoe elektriciteit werkt door een lampje te laten branden, een muziekje af te spelen of een propeller te laten vliegen! In de bijgeleverde werkboekjes staan veel opdrachten waarmee je stap voor stap de verschillende onderdelen leert gebruiken. 

9. De superrammelaar (vanaf 3 maanden)
Een bestseller voor kinderen vanaf 3 maanden. Door de felle kleurtje, het vrolijke geluid en lichte gewicht het ideale speelgoed voor baby's. Aanbevolen door kinderfysiotherapeuten. 

10. Djeco Magic Plastic - Krimpie Dinkie (vanaf 6 jaar)
Dit knutselwerkje ken je misschien nog wel van vroeger. Tekenen, kleuren, knippen, in de oven zetten, door het raampje kijken en wachten op het magische moment. Djeco heeft dit magische knutselwerkje in een nieuw jasje gestoken. Leuk om te maken, leuk om te gebruiken.

Ook voor schoencadeautjes heeft Inger nog een paar favorieten:
Winter Wonderland kleurboek (Deltas), Kidzz DJ Sint cd, Djeco Mini Games, Ein-o-science minilab, Magie balloon, Tinti knisperend tovermiddel. In de winkel vind je bovendien draaitorens vol kleine gadgets van 50 cent tot 2 euro.    

De top 10 en nog veel meer tof speelgoed zijn te vinden bij Hunnie, Van Beethovensingel 48 in Rotterdam-Hillegersberg (bij het winkelcentrum Molenlaan) of op www.hunnie.nl. Wedden dat je slaagt?