Vilten bloemenTerug naar het overzicht

Deze bloemen maak je van vilt. Mooi hè?
Wat heb je nodig?
Een (groene) papieren ondergrond, lichtgroen papier, lichtgroencrêpepapier, wit en roze vilt, een schaar en lijm.

Hoe maak je de bloemen?
Je hebt van iedere kleur vilt een strook nodig van ongeveer 20 centimeter lang en 6 centimeter breed. Vouw de strook vilt dubbel, met de lange kanten op elkaar, en lijm deze aan de lange kant over een dun randje dicht. Laat goed drogen. Dit kan wel even duren, neem hier je tijd voor.

Is de lijm droog en zitten de kanten goed verlijmd? Knip dan de dubbelgevouwen kant om de halve centimeter steeds in tot een halve centimeter voor de rand. Zo ontstaan de krullen van de bloem. Rol de strook nu op. Je zult zien dat er nu een bloem ontstaat. Plak het uiteinde goed vast.

Maak nu van het groene papier de stengel en de blaadjes van de bloemen. Plak deze op de ondergrond. Van het crêpepapier maak je een aantal sprietjes. Die plak je op de bloemstengel. Zo wordt de bloem een beetje speels. Tot slot plak je de vilten bloemen met lijm vast aan de bovenkant van de stengels. Leuk toch?
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Songfestivalprogramma bij Maas!

Songfestivalprogramma bij Maas!

Deze week is het Eurovisie Songfestival in Rotterdam! Speciaal hiervoor heeft Maaspodium voor kids een gaaf Songfestival programma op 22 mei: een livestream van het Intergalactic Superspace Songfest én de GRATIS coole Masterclass Melomaniac!

Meld je snel aan, want vol = vol