Pindakaas zelf maken

11 juni 2020
Pindakaas is echt lekker! Maar niet zo heel gezond, omdat er vaak veel suiker in zit. Maar er is gelukkig een gezonde variant en die kan je heel makkelijk zelf maken!

Is pindakaas goed of zoet?

Vaak mogen kinderen met het boterhammen eten 1 boterham met zoet of eerst een boterham met goed. Maar ja, is pindakaas nu zoet of goed?

Zelf pinda's kopen

Pindakaas maak je van pinda's. Dus op pad naar de notenboer voor ongezouten, ongebrande pinda's.


 

Wat is er nodig voor een potje pindakaas?

Natuurlijk heb je pinda's nodig en daarnaast alleen een keukenmachine én een potje met een deksel om de pindakaas in te doen. Je kunt hiervoor een lege pindakaas of chocopasta potje gebruiken. Goed afwassen, het etiket eraf weken, dan heb je een prima potje voor je zelf gemaakte pindakaas!

Ingrediënten voor pindakaas

Pinda's, alleen pinda's :-)
en een klein snufje zout (naar smaak)Bereiding

Doe een paar handjes pinda's in de keukenmachine en maal de pinda's op de hoogste stand. Als de pinda's fijn gemalen zijn doe je er weer een paar pinda's bij. Dus niet alles tegelijk, maar beetje voor beetje. Je zal zien dat de eerste maling een beetje korrelig is, maar langzaam maar zeker word de massa steeds smeuïger. Maal alle pinda's net zolang totdat je een smeerbare pasta hebt.
Eventueel kun je een klein snufje zout naar smaak toevoegen.Olie toevoegen

Je hoeft geen extra olie toe te voegen. Maar mocht je liever een iets vettere pindakaas willen, dan kun je een klein scheutje arachideolie toevoegen. Lekker en gezond

Deze pindakaas is door iedereen in huis getest en de uitkomst is: lekker en gezond! Vanaf nu is bij ons pindakaas dus 'goed'. 


Eet smakelijk!