Koning Bowi (4+): battle om de baas te zijn

18 oktober 2021
Gastblogster Cindy ging met haar 2 dochters (8 en 5 jaar) voor Kidsproof op pad naar Theater Sonnevanck en bezocht de voorstelling Koning Bowi. Het onderwerp bracht een leuke discussie op gang. Lees er alles over in haar blog.
Voorstelling Koning Bowi
Op een mooie nazomermiddag rijden we met de auto naar Enschede. In de auto hebben we het onderwerp “de baas zijn” al goed voorbesproken. Een onderwerp wat mijn kinderen, 2 meiden van 5 en 8, zeker niet onbekend is. Druk zijn ze aan het kletsen en bedenken, waar ze denken dat de voorstelling over zal gaan. Ze komen tot de conclusie dat het hen wel fijn lijkt om een keer de baas te zijn. Om alles te kunnen bepalen, maar ook dat iedereen naar hen luistert voor een dagje.

Vol enthousiasme lopen we dan ook door het zonnige en eindelijk weer drukke Enschede, waar we na 3 rondjes gelopen te hebben, bij het mooie en gemoedelijke Theater Sonnevanck aankomen.In het kleine maar gemoedelijke Theater Sonnevanck, is het gezellig druk. We worden hartelijk ontvangen en alles is gericht op de kinderen. Ranja en koekjes staan klaar en er is voldoende te doen voor de meiden. Ze mogen stoepkrijten en binnen krijgen ze de mogelijkheid om te tekenen op het tafelkleed.Het kleinschalige karakter van dit unieke theater maakt dat we het gevoel hebben dat we op het podium zitten, tussen de toneelspelers. Zij spelen vol overgave het verhaal over Bowi, een jongen die voor het eerst naar school gaat. Hij wordt hier ondergesneeuwd door de kindjes die al wat langer op school zitten. Hij heeft er flink de pest in en wou dat hij de koning van de klas was. Tot zijn grote verbazing gebeurt er van alles en krijgt hij een cape en een kroon en is opeens de koning van de klas. Hij heeft een dienaar en mag alles bepalen. De meiden zitten met open mond te kijken. Wat ze vooral erg knap vinden is de dame van de muziek. In haar prachtige glitterpakje bedient ze allerlei instrumenten tegelijk. Het lijkt net of er een heel orkest zit, maar ze doet het allemaal alleen.


Fotocredits: Sanne Peper

Op de terugweg in de auto zijn de meisjes nog steeds onder de indruk. Van de prachtige pakken, de mooie muziek en de gezellige middag. Ook de grapjes slaan goed aan bij de kinderen. Voor thuis hebben ze nog een leuk boekje meegekregen. Ze zijn door het toneelstuk een beetje in verwarring gebracht of het nu eigenlijk wel zo fijn is om de baas te zijn. Er komt toch een hoop ellende van. Het is dus ook wel goed om gewoon met z'n allen te overleggen. Alhoewel onze jongste het toch wel fijn zou vinden dat ze zelf mag bepalen hoeveel koekjes ze mag eten. En ze de groente niet meer van hun bord hoeven op te eten.

Al met al een leuke voorstelling waar we met plezier op terug kijken. Een aanrader voor het gehele gezin. Een verhaal dat voor veel kinderen erg herkenbaar is.

Liefs,
Cindy

De voorstelling is nog in meerdere theaters door het land te zien! Op 21 november zijn ze weer terug in Twente, in Theater Sonnevanck. De kaartverkoop loopt via het Wilminktheater.
 

Bekijk de volledige agenda via de roze button: Naar de website