De Lichtfabriek: herfstvakantie bij de Museumfabriek

13 oktober 2021
Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen, uilen spotten en ontdekken hoe je oma als kind haar huis verlichtte.
De Lichtfabriek

Het is weer herfst! De dagen worden weer korter en de kaarsjes in huis gaan weer aan. De lantaarnpalen verlichten weer de straten, waar in de zomeravonden, de zon zich nog volop liet zien. Overal om ons heen is licht. Natuurlijk en gemaakt licht. Zonder licht kunnen we niet, maar wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan en wat kan je er allemaal mee?

Naast dat je zelf aan de slag kan in de Makerspace zijn er shows van Madscience, ontdek je met een laser welk leven er allemaal in de museumvijver te vinden is, zijn er workshops met professor Fred en kan je sterren kijken bij de sterrenwacht.

Makerspace

In de Makerspace van het museum kan je zelf aan de slag. Je kan er lampionnen maken van blik, glas of oude cd’s. Maak je eigen lichtbak om als nachtlampje of onderzoekstafel te gebruiken. Professor Fred heeft een spectroscoop bedacht die je kan gaan maken. Met deze spectroscoop ontdek je dat licht helemaal niet wit is! Word een echte filmregisseur en laat op de lichttafels zien wat er ‘s nachts in het museum gebeurt als alles tot leven komt.

De Lichtfabriek XL | avondopenstelling

Op vrijdag 22 oktober kan je het museum in de avond bezoeken. Er zijn de hele avond allerlei activiteiten. Je kan lampions maken, sterren kijken, insecten zoeken, maar er zijn ook verschillende shows! De Museumfabriek heeft een echte sterrenwacht boven op het dak van de toren, die deze avond ook geopend is van 19.00 - 21.30 uur. Tijdens De Lichtfabriek ga je de prachtige lichtbronnen ontdekken die in het donker te zien zijn. Planeten, de maan en de sterren!


Theatershow Fly me to the Moon

Ook komt De Lichtbende deze avond met hun theatershow Fly me to the Moon, een hedendaags sprookje over liefde, verdriet en strijd in een bijzondere vertelvorm. Schitterend vormgegeven met prachtige beelden, ingenieuze schaduwtheatertechniek en live accordeonmuziek.

Workshop Professor Fred

Tijdens De Lichtfabriek kan je naast het bijwonen van demonstraties over licht door Professor Fred ook een eigen optica instrument te maken! Professor Fred heeft een speciale workshop ontwikkeld waarin iedere Willie Wortel zijn of haar uitvinderskwaliteiten naar een hoger niveau kan tillen door een eigen optica instrument te maken. Je maakt je eigen projectie-instrument en scherm en leert werken met scherpstellen en het gebruik van lensen. Tussendoor krijg je ook een glaasje ranja.

Meer toffe uitjes in de herfstvakantie vind je natuurlijk in onze uitagenda!

Fijne herfstvakantie,
Liefs Lotte

Naar de website