Toffe workshops tijdens de Maakdagen

9 juli 2021

Zoek je nog een leuke activiteit voor de zomervakantie? In het kader van de MaakMeeMaand, waarvan een deel in mei online plaatsvond, worden verspreid over juli, augustus en september erg toffe workshops door heel Twente georganiseerd. In deze blog lees je wat er allemaal te doen is tijdens de Maakdagen.

VR bril tijdens de Maakdagen

Je kunt je kind nu inschrijven voor allerlei superleuke techniek workshops, zoals de workshop VR, waarin je in een nieuwe virtuele wereld duikt. Door heel Twente worden deze workshops - georganiseerd door Tetem - aangeboden in bibliotheken, cultuurhuizen, theaters en musea. Je reserveert voor een bepaald tijdsslot en kunt kiezen voor de gewenste leeftijdscategorie. Wij mochten vast een kijkje nemen hoe zo'n Maakdag er uitziet en werden verrast door de speelse en creatieve mogelijkheden van techniek. 

Hoe ziet een Maakdag eruit?

Het programma per Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen. Bij ontvangst krijg je iets te drinken en ontdek je hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Mmm…wij hebben ze geprobeerd. Lekker hoor! De nieuwsgierigheid was meteen gewekt.

3D chocoladeprinter

Als hoofdonderdeel van de Maakdag volg je daarna een vooraf gekozen maakworkshop van 60 minuten, waarbij je kan kiezen uit verschillende activiteiten. Leer bijvoorbeeld programmeren met robot Cubetto (zie foto hieronder), ga aan de slag met 3D pennen, bouw een fotonmobiel, leer vliegen met een drone of ontdek een nieuwe virtuele wereld. Elk kind kan op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld ontdekken. Voor ieder wat wils dus!

Zo ervaarde Ben met de VR bril écht alsof hij in een achtbaan zat en Yfke en haar vriendinnetje gaven robot Cubetto met simpele klikken met de tikpen allerlei grappige opdrachten. Leuk om te zien hoe makkelijk de kids dit oppakken.

Aansluitend breng je een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal maak- of programmeerworkshops waar je ter plekke een keuze uit maakt. Hierbij maak je kort kennis met bijvoorbeeld robot Cubetto of de nieuwste Make-It techniek kits.

Treasure Hunt

Doe je liever een uitje in de buitenlucht? Van 10 juli t/m 22 augustus kun je vanuit Tetem de Treasure Hunt doen. Je loopt dan een speurtocht door de wijk Roombeek, waarbij je verschillende opdrachten moet oplossen om uiteindelijk de schat te kunnen vinden. De speurtocht is geïnspireerd op escaperooms, er moeten diverse codes gekraakt worden. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen de speurtocht zelf lopen, jongere kinderen (vanaf 6 jaar) hebben wel wat hulp nodig. 

Onze Kidsproof reporters waren erg enthousiast over deze speurtocht! Ze konden zelfstandig de verschillende codes kraken en zo hun weg vinden naar de volgende aanwijzing, tot ze uiteindelijk de schat vonden en een beloning kregen voor hun speurwerk. De route is niet al te lang en stuurt je door een prachtig stukje van Enschede.

treasure hunt

Genoeg te doen dus deze zomervakantie, ook bij jou in de buurt!

Liefs,
Lotte 

Reserveren voor de Maakdagen kan via de volgende link:

Naar de website