Kids PoleTerug naar het overzicht

Een les Kids Pole bij Studio Nienke is goed voor je conditie, kracht en lenigheid!
De nieuwste sport voor kinderen en tieners van 6 t/m 14 jaar: een combinatie van dans, acrobatiek en gymnastiek, met als middelpunt een verticale paal.

Deze sport is goed voor de conditie, kracht, lenigheid, ritme-en bewegingsgevoel op de muziek, coördinatie en balans van jonge leerlingen. Daarnaast is Kids Pole een hele sociale les, waarbij kinderen elkaar helpen en aanmoedigen. De les is niet alleen leuk voor meiden, maar ook voor jongens!

Hoe ziet een les Kids Pole eruit?
 • Warming-up
  Je begint altijd met een goede en intensieve warming-up om de spieren goed los te maken. Soms is dit in een aerobics achtige setting, soms met spelletjes en soms in de vorm van een circuittraining.
 • Spins
  Vervolgens ga je warmdraaien in de paal. Hier leer je leuke draaien (spins) om de paal. Elke les een nieuwe draai en natuurlijk worden ook de draaien van de week daarvoor geoefend.
 • Ondersteboven
  Het leukste onderdeel van de les! De acrobatische en gymnastiek kant komt hier aan bod; je leert hierin trucs zoals ondersteboven hangen, klemmen aan de benen, handstanden in de paal etc. Bij elke nieuwe truc zal de instructrice je persoonlijk helpen en opvangen tot je het onder de knie hebt.
 • Choreo
  In dit onderdeel worden de verschillende technieken die je geleerd hebt aan elkaar geknoopt in de vorm van een dans/choreografie. Uiteraard op een lekker muzieknummer. Onderdelen die je hierbij leert zijn het luisteren naar – en bewegen op de muziek en wat pasjes om/rond de paal en op de grond.
 • Playtime
  Elke les doe je ook een spelletje met de palen. Er zijn allerlei creatieve spelletjes voor ontwikkeld, welke aansluiten bij alle leeftijden.
 • Cooling down
  De les wordt afgesloten met een cooling down, waarbij de spieren weer tot rust komen en hierbij doe je ook wat lenigheids/stretch oefeningen.
Wil je ook mee doen met Kids Pole? Of wil je graag een keer een proefles doen? Klik dan op de roze websitebutton voor meer informatie.

Neem een kijkje in de categorie Clubjes voor nog meer sportieve clubjes uit Twente!

Studio Nienke

Het Sander 43
7522 AL Enschede
Openingstijden Woensdagmiddag 15.30 - 16.30 uur Prijs €25,- per maand Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs