De Museumfabriek OnlineTerug naar het overzicht

Als je niet naar de Museumfabriek kan, komt de Museumfabriek toch gewoon bij jou!
Nu we tijdelijk niet meer kunnen genieten van de prachtige collecties van De Museumfabriek, brengen we het museum naar je toe! Via de website en social media biedt De Museumfabriek online-activiteiten aan, waardoor het museum tóch bezocht kan worden en je thuis zelf aan de slag kan gaan! 

Virtuele tour
Vanaf  vandaag kunnen bezoekers via de website van De Museumfabriek een virtuele tour maken door de Wunderkammer. In deze spannende collectiepresentatie maak je in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld. Je ontdekt er dat het enorme skelet van een mammoet verrassend veel lijkt op jouw eigen skelet. Je maakt er een reis door de nacht. Je bewondert de beroemde kevercollectie van De Museumfabriek. Je ziet waar wereldreizigers heen gingen en wat ze mee terug naar huis namen. De Wunderkammer is een reis vol avonturen, en die maak je nu thuis. Veel plezier! 

(Ps. Dit jaar worden nieuwe presentaties aan de Wunderkammer toegevoegd.)

Thuis aan de slag!
In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in de Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk. Dat kan het allerbeste in de Makerspace. Maar omdat deze helaas ook gesloten is, zorgt het museum ervoor dat er iedere dinsdag en donderdag een nieuwe thuisopdracht online staat. Zo zijn er al werkbladen te vinden voor weven, vliegtuigjes vouwen, mobiles maken en het bouwen van een heuse zeppelin.

Klik op de roze websitebutton om de virtuele tour te starten!

Tip: heb je Rijksmuseum Twenthe weleens bezocht? Dit kan nu ook via een virtuele tour!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden 24/7 Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart

Gelukkig zijn er een heleboel manieren om ook thuis het sinterklaasfeest te vieren. Wij hebben heel veel ideeën verzameld!

Kom maar door