Oyfo TechniekmuseumTerug naar het overzicht

Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe interactieve Oyfo Techniekmuseum!
Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe interactieve Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekent. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

Verken Oyfo als een ware uitvinder. Je gaat op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Je komt erachter hoe iets vanaf het begin af aan gemaakt en geproduceerd wordt. Of ondervind hoe we alleen maar meer met elkaar verbonden zijn. We appen, snapchatten en tiktokken de hele dag door. Vroeger was dat wel anders. Kom er ook achter wat voor gevolgen dat voor onze planeet heeft. Vind als een echte onderzoeker in ons onderzoekstation naar het juiste evenwicht.

De oude machines van het Techniekmuseum zijn natuurlijk niet achtergebleven. Vind ze in de Machinehal en ontdek wat de superkrachten van de stoommachines zijn en hoe de weef- en spinmachine er voor zorgen dat jij kleding aan hebt.

Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag maken kinderen ’t bij Oyfo. Je kunt kiezen uit meer dan 10 verschillende maak-activiteiten. Kies jij voor de tol, de grijpgraag of de robot? Of ga je liever aan de slag met zonne-energie, stroomkringen of een soldeerbout? Maak ’t bij Oyfo is er voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kunt zelfstandig (en met wat hulp van je ouders/grootouders) aan de slag. 

Kom je op dinsdag, donderdag of zondag naar Oyfo? Dan kun je meedoen aan de spiksplinternieuwe tinkerworkshops. Experimenteren, spelen en ontdekken is wat je gaat doen. Ontwerp en maak je eigen creatie onder begeleiding van een Oyfo-docent en met heel veel verschillende materialen. De tinkerworkshops op dinsdag en donderdag zijn voor kinderen vanaf 7 jaar.

Alles is aanwezig om de kinderen enthousiast te laten worden over techniek!

Klik via de websitebutton door naar de site van Oyfo Techniekmuseum voor meer informatie.

Houdt onze Uitagenda in de gaten voor meer activiteiten in en rond de vakantie.

Oyfo

Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo
Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur
Prijs 4-15 jaar: € 9,50
Vanaf 18 jaar: € 12,50
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Lichtfabriek

De Lichtfabriek

Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen en uilen spotten.

Wat is er allemaal te doen?