Vrolijk beertje schminkenTerug naar het overzicht

Zo maak jij van je kleintje heel makkelijk een beertje of misschien wel een echte Winnie de Poeh.
Wat heb je nodig?
Donkerbruine/zwarte, rode en lichtbruine schmink (voor Winnie de Poeh gebruik je de kleur geel in plaats van lichtbruin). Verder een sponsje en een penseeltje om de schmink aan te brengen.

Hoe schmink je?
Trek met het penseel de donkerbruine omtrek van de beer op het gezicht van je kindje. Zorg er hierbij voor dat je de huid goed glad trekt, dan trek je de meest rechte lijnen. Volg de contouren van het gezicht van je kind, dan wordt het berengezicht het mooist.

Daarna vul je de omtrek in met de lichtbruine/gele schmink. Gebruik hiervoor het sponsje. Maak het sponsje goed nat, knijp het daarna weer goed uit en breng de schmink in kleine hoeveelheden aan. Zo wordt de kleur goed gelijkmatig.

Hierna pak je de penseel weer en breng je de donkerbruine accenten aan; de binnenkant van de oren, de wenkbrauwen, de neus, de lippen en de buitenrand van de tong. Vul hierna met het sponsje de tong in met de rode schmink. Tot slot pak je het penseeltje weer en trek je het bruine streepje in de tong.

Tip 1: Zorg ervoor dat je de spons en de penseel tussendoor steeds goed uitspoelt, anders lopen de kleuren door elkaar! 

Tip 2: Belangrijk bij schminken is dat je er de tijd voor neemt om de kleuren te laten opdrogen. Als je te haastig werkt, heb je kans dat de kleuren in elkaar gaan overlopen bij het aanbrengen.

Veel succes!

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Korte cursussen bij Kaliber

Korte cursussen bij Kaliber

In oktober starten er weer leuke korte cursussen bij Kaliber Kunstenschool! Je maakt in een paar lessen kennis met het aanbod. Na de cursus kun je vaak gemakkelijk doorstromen in een jaarcursus.

Wanneer op mijn locatie?