De Vrijstaat: ESCAPEROOM Het Inni Park

7 februari 2019
Een escaperoom bij De Vrijstaat. Dat wekte direct mijn belangstelling! Kunstenaars die een escaperoom inrichten en dan met een aantal ‘levensoverdenkingen’ daarin verwerkt. We zijn benieuwd en gaan het meemaken. Op zondagmiddag hebben we afgesproken en dus staan we om 15 uur met z’n vijven voor de deur: Milou (10), Anne (9), Jinthe (8), Nadine (7) en ik. Kom maar door met al die afgesloten ruimtes, wij weten de weg naar buiten wel te vinden!
De Vrijstaat: ESCAPEROOM Het Inni Park
Op onderzoek
Bij binnenkomst worden we opgevangen door assistent 87. Een dame die ons meeneemt het dierenlaboratorium in van wetenschapper Tina Daas. Helaas is Tina zelf niet aanwezig omdat zij vandaag een lezing moet geven op een congres. Zij vertelt daar over al haar bevindingen die zij de afgelopen jaren heeft gedaan bij de Inni’s. Ken je de inni’s niet? Dat is een nieuwe diersoort: kleine beestjes die een heel bijzonder stofje kunnen produceren.


Een nieuwe diersoort
Eerst gaan we op ontdekkingstocht over de Inni’s en de ‘kwaal’ die zij kunnen genezen. Zodoende leren we braille, smeren we een boterham met hagelslag op een manier die we niet eerder hebben uitgeprobeerd en maken sporen. Verder zien we wat informatie over Inni’s op de muren staan en her en der ook wat vreemde tekens. En terwijl we rustig bezig zijn……..WHAAHAA..Buisjes, codes en proeven
Het zou zonde zijn als ik meer vertel over de rest. Wel kan ik zeggen dat het: best een beetje spannend is, een beetje vies, soms lastig, afwisselend, grappig, verrassend en superleuk. De spanning wordt goed opgebouwd, de kinderen leven zich steeds meer in en de twijfel tussen spel en realiteit vervaagt zo nu en dan. Dat zie je aan de soms gespannen gezichtjes. Maar uiteindelijk hebben we alle opdrachten volbracht EN mogen we de frisse lucht weer in. Wij wel, maar hoe zit dat met de dieren? Hebben zij ook niet recht op frisse lucht en vrijheid? Denk daar maar eens over na!Top escaperoom voor kinderen
De twee uur dat we binnen waren zijn voorbij gevlogen. De kinderen vonden het stuk voor stuk ontzettend leuk! De minimale leeftijd van 8 is trouwens wel echt een goede. Om een escaperoom uit te komen moeten de kinderen samenwerken en opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten kunnen voor kinderen onder de 8 net wat te moeilijk zijn en daardoor minder leuk. Mijn conclusie en die van mijn ‘testpanel’: “ je moet erheen, het is súperleuk!”. Veel plezier!

Edith Rameckers, samen met Jeroen, moeder van dochters Milou 10 en Nadine 7, freelance communicatieadviseur en woonachtig in De Bilt.

Praktische info
De ESCAPEROOM is te bezoeken t/m 7 april 2019 op zaterdag en zondag. Extra open op 27 en 28 februari en 1 maart (voorjaarsvakantie). Rerserveer vooraf en ruim op tijd!

Klik voor meer info over ESCAPEROOM Het Inni Park door naar de site.