Maak je eigen radio uitzending (op je kinderfeestje)!

27 april 2022
NIEUW in Bilthoven: Radio Doendoen! Het aanbod klinkt veelbelovend, een goede reden voor Kidsproofblogger Floor om deze nieuwe hotspot met een groepje kinderen te bezoeken.
Maak je eigen radio uitzending en podcast op je kinderfeestje
Je eigen podcast op Spotify, wie wil dat nu niet? En dat met al je vriendjes en vriendinnetjes tijdens je eigen kinderfeestje! Bij Radio DoenDoen in Bilthoven kun je terecht voor een creatief én muzikaal kinderfeestje.

Bij binnenkomst stuiterden de kinderen al vol verwachting de creatieve ruimte binnen waar de studio van Radio DoenDoen zit. In het pand vind je allerlei kunstenaars die de mooiste creaties hebben staan en hangen, dus alleen de entree al maakte indruk.

Stoelendans
Bij de start van het feestje konden de kinderen al snel hun energie kwijt in de silent disco, gevolgd door een ouderwetse stoelendans. De muziek mochten de kinderen zelf doorgegeven en was via speciale koptelefoons te horen. De sfeer zat er zo gelijk al lekker in!Hoorspel
Daarna mochten de kinderen plaatsnemen in een ouderwetse jaren zeventig huiskamer. Hier werd met een hoorspel de radio-uitzending geïntroduceerd die zij zélf mochten maken. Een meisje vertelde in het hoorspel dat ze van haar ouders eigenlijk niet naar moderne radio mocht luisteren, maar dat zij dat wel graag wilde. Door de speciale techniek waarmee het hoorspel was opgenomen, leek het alsof het meisje naast je zat en je middenin het verhaal terecht was gekomen, heel bijzonder!Radio-uitzending
Voordat de kinderen aan de slag gingen met hun radio-uitzending, kregen ze eerst een introductie. Hoe werkt de techniek en welke knoppen betekenen wat? En belangrijker: waar moet de uitzending over gaan? De kinderen lieten hun creativiteit de vrije loop en bepaalden onderdelen als ‘het nieuws’ en ‘interviews op locatie’. Nadat ze vooraf kort hadden besproken wie wat ongeveer zou zeggen, kon de opname beginnen! De kinderen vonden Radio Rydy een goede naam voor een radiostation, dus ook die jingle stond er al snel op. Heel bijzonder om te zien hoe de kinderen een hele uitzending bij elkaar improviseerden.

Na het opnemen van de radio-uitzending kregen de kinderen iets te drinken plus een zakje chips en raakten ze niet uitgekletst over de uitzending die ze net gemaakt hadden!Nieuwsgierig naar het resultaat? Van de radio-uitzending is een podcast gemaakt, te beluisteren op Spotify, Radio Doendoen en Radio Rydy. Ontzettend leuk om met deze podcast een aandenken te hebben aan het feestje!

Praktisch
Er zijn verschillende pakketten voor de kinderfeestjes. Kies zelf welke het beste bij julie past; wil je een of twee radioprogramma's maken, een zakje chips na afloop of misschien zelfs een uniek ge-3D-printe Doendoen Radio?

Handig, er is geen minimum aantal kinderen van toepassing bij het vieren van een feestje. De workshop is ook heel leuk als familie-uitje of vakantie-activiteit. Adviesleeftijd: alle kinderen op de lagere school vanaf circa 7 jaar.

Adres:
Radio Doendoen
Leyenseweg 38
3721 BD Bilthoven

Klik voor meer info over alle mogelijkheden en het boeken van een coole workshop door naar de site van Radio Doendoen via de roze button!

Kidsproofblogger Floor woont samen met haar man Marc en twee kinderen Bram (10) en Roos (8) in Vleuten. Ze is altijd op zoek naar regionale uitjes en tipt de leukste graag via Kidsproof. Naar de website