Missie Spacebot | 6+Terug naar het overzicht

Laat je bij de nieuwe doe-expo van De Vrijstaat op een kunstzinnige manier meenemen in de wereld van AI!
SOS, hulp gezocht! In het ruimteschip van astronaut Jet klinkt een alarmsignaal: er is een spacebot in nood. Op duizenden kilometers afstand van de aarde dreigt een slimme computer uit te vallen. Deze AI moet snel gerepareerd! Schiet bij De Vrijstaat de ruimte in en vind samen met Jet uit wat daarboven precies aan de hand is. Lukt het jou om de missies te voltooien en de AI weer aan de praat te krijgen?

Doe-expositie en escaperoom Missie Spacebot gaat over de relatie tussen mens en techniek. Kunstenaars Joël Vegt en Niels Dielen transformeren Het Gebouw van De Vrijstaat tot een ruimtestation waar je kennis maakt met een defecte spacebot.

Door verschillende missies leer je deze spacebot steeds beter kennen. Wat zijn zelflerende computers, hoe kunnen ze een rol vervullen in onze wereld, wat zijn de risico’s die ze met zich meebrengen? En hoe zit het eigenlijk met emoties: kunnen computers huilen, of verliefd worden? Op een kunstzinnige, uitdagende en interactieve manier worden kinderen meegenomen in de fascinerende wereld van slimme apparaten.

Bezoekersinfo
Missie Spacebot is vanaf 12 februari iedere zondag en in de schoolvakanties open voor bezoekers. Doordeweeks zijn schoolklassen uit het primair onderwijs van harte welkom. Een bezoek duurt 40 tot 90 minuten, afhankelijk van de speeltijd en de tijd die het duurt om de missies op te lossen. Let op, reserveer vooraf!

Klik voor meer info over deze interactieve expositie op de roze button.

De Vrijstaat

Hof van Monaco 3
3541 DT Utrecht
Openingstijden Missie Spacebot is van 12 februari t/m 26 november 2023 iedere zondag te bezoeken bij De Vrijstaat, locatie Het Gebouw. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag

Kom 4 juni naar toegankelijk speelfestival De Grote Samenspeeldag van De Speeltuinbende. Er zijn gave optredens en voorstellingen. Maar kids kunnen ook circustrucs leren, klimmen, suppen, samen spelen, muziek maken en gamen.

Programma en tickets!