De leukste overdekte speelplekken

26 juli 2019
Terwijl ik dit schrijf, zit ik met kindlief gevangen in een genadeloos regengordijn. Met zeiknatte broekspijpen en druipend haar schuilen we rillend in het propvolle restaurant van een pretpark. De hevige regen zal nog 2 uur aanhouden. En dát op de eerste dag van zes weken vrij zijn.

Hoogtijd om wat advies te verlenen over binnenspeelpret in Limburg. Advies dat ik na vandaag ook zelf op zal volgen... simpelweg omdat ‘zomer’ in ‘zomervakantie’ niet altijd ‘zon’ betekent.

In Ballorig in Maastricht zullen de kinderen de zon geen moment missen. Daar zijn ze namelijk veel te druk voor. Het klimmen, klauteren en ontdekken van apenkooien, piratenschepen, springkussens, glijbanen en de peuterhoek voeren hen af naar een land van (binnen-)pret, fantasie. Bovendien geeft het hen die broodnodige beweging. Ze spelen veilig en non-stop, terwijl jij rustig geniet, leest, kletst, of wat werk doorneemt. Ideaal. 

Buiten plenst het, binnen...ligt er ijs? Huh? Ja, je leest het goed! Zo’n grijze, grauwe dag in de zomer leent zich perfect voor sneeuw- en ijspret in SnowWorld Landgraaf. Is dat niet gaaf? Huur al je ski- of snowboardbenodigdheden (outfit, helm, etcetera) bij binnenkomst, en glibber en glij vrolijk de dag door. Wist je dat SnowWorld Landgraaf het grootste skidorp van Europa is? Met 5 pistes, en een heuse stoeltjeslift? Dat je er ook kunt klimmen, uit 4 restaurants kunt kiezen, en er zelfs in een hotel kunt overnachten? Kun je nog niet skiën of snowboarden? Geen probleem, want ze geven er ook les.

Laat de niet-bestaande zonnenstralen voor wat het zijn, en ontdek samen met je kleintje(s) meer dan 2000 vierkante meter aan indoor speelpret in Darteldome  in Sittard of Kerkrade. Bouw je eigen huis met grote legoblokken, roetsj hinnikend van het lachen de donut slide af of speel op de schildpaddenvloer. Kijk voor alle attracties op de website. Voor iedereen is iets moois te doen; dit is royaal genieten.

Heb je kinderen van verschillende leeftijden? Het kan soms lastig zijn om een uitje te vinden dat iets lolligs biedt voor iedere leeftijd. Maar er is fantastisch nieuws: Leisure-Dome heeft alles onder één dak. Je kunt er naar de gigantische bioscoop, je uitleven in de Dartel Dome (zeer geschikt voor de kleintjes), bowlen, glowgolf spelen, voetballen (stel zelf een team samen), elkaar verslaan in de videogamehall, klimobstakels overkomen, lekker zweten op de trampolines, lasergamen, en virtueel racen. Bovendien zijn er twee eetgelegenheden: een wok plaza en een Italiaans restaurant. Hier kun je heerlijk eten en elkaar vertellen over jullie avonturen.

In Heerlen vind je Playcafé Heerlen. Dit is een indoor speelparadijs waar je kunt ontbijten of van pannenkoeken kunt genieten terwijl je kinderen zich buitengewoon vermaken. Het is een heerlijke speelplek voor kinderen van 1 t/m 6 jaar. Tot en met 18 augustus zijn ze dagelijks geopend van 10:00-19:00. Baby’s en volwassenen mogen gratis naar binnen. Voor de kinderen rekenen ze 3 euro. Het is er schoon en overzichtelijk, en fijn om daar zelf even zorgeloos tot rust te komen.

En dan maar wachten totdat de zon zich weer laat zien. Fijne vakantie gewenst!