8x Klimmende Kinderen in Limburg

18 december 2019
Acht geweldige tips om met kinderen te gaan klimmen, klauteren en boulderen in Limburg.
Hangt jouw kind het liefst in de gordijnen? Klimt jouw druif overal op en overheen? Slinger hij of zij als het even kan als een aapje in het rond? Is gymen een favoriet?
Voor alle waaghalzen... opgelet...hier moet je zijn om te klimmen en te klauteren in Limburg!

Valdeludo

Je bezoekt avonturenpark Valdeludo in Echt om de klimberg te trotseren, hutten te bouwen, jezelf uit te dagen op de speelrivier, te lasergamen en karten en om het hoogteparcour af te leggen zonder duizelig te worden of ‘MAMA’ te roepen. Natuurlijk kan je kindje ook meedoen. Ha ha, het is juist voor kinderen, al vinden kinderen het HEERLIJK wanneer hun ouders / verzorgers actief meespelen. Ja, toch? Valdeludo is hét park voor stoere durfals. Bij het overdekte horecaplein kunnen jullie de buiken vullen met lekkers. Goed geregeld.Klimpark Snowworld

Bij Klimpark Snowworld kunnen kinderen vanaf 120 cm al (onder begeleiding van een volwassene) de hoogte in. Kinderen mogen zelfstandig klimmen wanneer zij 140cm of langer zijn. Het lijkt hier wel een apenpark, maar nee, het zijn kinderen die dapper 8 parcoursen op 12 meter hoogte tarten. Kleine mensen die lachend langs 34 Noorse boomstammen klauteren. Kinderen die raad weten met touwen, ladders en obstakels. Kan jouw kindje dat ook? Een heerlijk actief dagje weg, inclusief een maagomdraaiende-roetsj op de Alpine Coaster rodelbaan.


Fun Forest Venlo

Bij Fun Forest Venlo verlegt jouw kindje zijn of haar grenzen middels de vele ziplines, bruggetjes, ladders en andere tussen-de-bomen obstakels. Natuurlijk staat veiligheid voorop en mag je alleen naar boven in een complete klim-uitrusting. Dit klimbos heeft 9 parcoursen -waarvan één zelfs door een hangende auto - en een uniek Mini Monkey trail, zodat de kleinere kindjes de pret echt niet hoeven te missen. Slingeren en klimmen door dit betoverende bos in Tegelen zal gegarandeerd voor een goede nachtrust zorgen.


Radium Boulders

Een ‘boulder’ is het Engelse woord voor rotsblok of grote steen of kei. Het is dus geen verrassing dat jouw kind bij Radium Boulders in Maastricht een geweldig klimavontuur aan kan gaan. Sterker nog, je kunt hier ‘boulderen’, dat is klimmen in een lagere klimhal. Doe als ouder / verzorger vooral mee: boulderen vervangt met gemak een paar uurtjes in de sportschool. Jouw kind werkt door te boulderen aan zijn of haar flexibiliteit en kracht, maar ook het mentale en lichamelijke uithoudingsvermogen. Bovendien train je met boulderen je evenwichtsgevoel, behendigheid en je co?rdinatie. Een win-win dagje-uit.


Graviton

Bij Graviton Sittard kan je je kind ook heerlijk laten boulderen. Zonder complexe klimtouwen, maar mét matten om veilig te kunnen vallen. De enige benodigdheden zijn sportschoenen en een gezonde dosis lef. Appeltje-eitje.


Clip 'n Climb Parkstad

Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar is er Clip ’n Climb in Kerkrade. Dit biedt het plezier van klimmen en klauteren zónder dat je je je kind aan een kaarsrechte klif-achtige muur hoeft te hangen. Er zijn 25 unieke klimuitdagingen, waar laagdrempeligheid en Je kunt hier gratis parkeren en er is gratis Wi-Fi. Ook kun je je kindje hier na een bezwete klimsessie laten douchen. Kluisjes zijn ook aanwezig.
Hoe werkt het? Je kind – compleet met klim- of sportschoenen en makkelijk zittende kleding – ontvangt eerst instructies. Dan begint de klimsessie (ongeveer 90 minuten in totaal). Er is een DARK TOWER, waarbij je in het donker klimt; een DOME CHIMNEY, waarbij je leert door schoorstenen te klimmen; DRY ICE, een techniek die bij echte ijsbeklimmingen gebruikt wordt... teveel om op te noemen. Kijk snel op de website en voel de adrenaline alvast door je lijf jagen. Dit is ECHT een fantastische uitdaging voor jou en je kind(eren), en zéker geweldig om samen te doen. Jullie kunnen na afloop jullie dorst lessen in de Clipbar, waar ook hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn.
De Clip ’n Climb in Sittard biedt al klimmogelijkheden voor kinderen vanaf 4 jaar. Even Googlen dus, als jouw kleine jonger is dan 8.


Fun Valley

Fun Valley Maastricht biedt een heleboel activiteiten. Één daarvan is het megaleuke klimbos. Daar kunnen kinderen zich uitleven op alle houten obstakels en klimplateaus.
https://www.kidsproof.nl/zuid-limburg/eropuit/fun-valley-maastricht-activiteiten-uitjes-avontuur/activiteiten-fun-zuid-limburg-klimbos-speeltuinBallorig

Behalve springen en glijden, kunnen kinderen hier ook prima klimmen en klauteren. Ballorig Maastricht (onderdeel van Fun Valley Maastricht) is een grote binnenspeeltuin, mét een omheinde buitenspeeltuin: om plezierig en veilig te apenkooien. De. Hele. Dag. Lang.Tip: bezoek deze feestperiode de KinderKerststad in Valkenburg, waar op woensdagmiddagen de kinderen VIP zijn.