Kerstmarkten 2019

10 december 2019
Proef de kerstsfeer en bezoek een van de leuke en gezellige kerstmarkten die Zuid-Limburg te bieden heeft. Lekker struinen langs kilometers lang aan kraampjes, muziekpodia, gluhwein, warme chocolademelk, kerstworkshops, kerstinspiaratie en nog veel meer.

Kinderkerststad Valkenburg

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 barst Kerststad Valkenburg weer los! Laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen. Het is een ideaal uitje voor jou en je kids! Bij KinderKerststad Valkenburg zijn kinderen elke woensdag de baas. Op deze dag zijn er overal activiteiten speciaal voor de jongste bezoekers. Je hebt de Christmas Fairytales Parade, KinderKerstgrot, ballonnentovenaar, kerstminiaturen, Route d'Amuse, je kunt je schaatsen onderbinden, bezoek het sprookjesbos en ga op bezoek bij de Kerstman!



Kleine Kerstmarkt Kasteelpark Born

Op zondag 15 december hangt er in Kasteelpark Born een gezellige Kerstsfeer. Vanaf 10 uur is er in de tenten op het terras een kleine kerstmarkt. Hier kun je de laatste cadeautjes kopen voor Kerst zoals kerstkransen, decoratieartikelen, handwerk, kerststallen en kaarsen. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Verwen jezelf met versgebakken wafels, hotdogs (met zuurkool!) en een glaasje glühwein. ’s Middags komt de Kerstman op bezoek. Hij heeft voor ieder kind wat lekkers meegenomen. Kapel de Sjravelaere Graathei speelt kerstliedjes in de middag.



Wintertijd Heerlen

Wintertijd Heerlen is hét winterevenement van regio Parkstad en vindt plaats in Heerlen centrum van 12 december 2019 t/m 5 januari 2020. Een winters evenement voor de hele familie, zet de datas in jouw agenda want dit gezellige winterse spektakel mag je niet missen!  Bij Wintertijd Heerlen vind je een 600 vierkante meter grote schaatsbaan van écht ijs, een ijsglijbaan van 5,5 meter hoog en 30 meter lang waar je met banden vanaf kan glijden en een gezellig ingericht wintercafé op het Pancratiusplein. Er is van alles te beleven voor jong én oud! Daarnaast wordt op de Bongerd een 'winterpark' ingericht waar je kan genieten van de typische kerstsfeer met diverse attracties, kerstkramen en kerstbomen. In de tipitenten, kan je tijdens de weekenden, genieten van live muziek. Kom in de decembermaand naar Heerlen centrum en beleef een onvergetelijke winter!



Kerstmarkt Fluweelengrot

Dé ondergrondse kerstbeleving van 2019 kan je bezoeken in Valkenburg! Voor de 22ste keer wordt de Fluweelengrot, gelegen aan de Daalhemerweg 27 in Valkenburg a/d Geul, omgetoverd tot de unieke, sfeervolle, internationaal bekende ‘kerstmarkt Fluweelengrot’. In deze eeuwenoude, sprookjesachtige omgeving vindt je vele, in kerstsfeer versierde stands, met kerst- en cadeauartikelen voor iedereen. Jouw kerstuitje zou niet compleet zijn zonder te genieten van een hapje en drankje. Ook deze mogelijkheid wordt je aangeboden met diverse stands, het horecagedeelte in de grot en op het prachtig gedecoreerde plein. De Kerstmarkt Fluweelengrot is toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Te bezoeken t/m 29 december.



Wentjerdruim 2019

Sittard wordt tijdens de kerst omgetoverd tot Wentjerdruim, een winterse droomwereld.
Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar, 13 december 2019 t/m 5 januari 2020 kun je genieten van winterse sferen in de binnenstad van Sittard.
Sittard staat bekend om haar historische binnenstad. Overal vind je unieke winkels waar je langs kunt struinen in een knusse kerstsfeer op zoek naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom. Wèntjerdruim tovert Sittard om tot dé plek voor de ultieme kerstbeleving waar elke dag van alles te beleven valt. De fraai versierde gevels en winterbomen zorgen ervoor dat de hele historische binnenstad en het terrein bij de Ligne volledig in de kerstsferen komt.



Kerstmarkt Maastricht 2019

Beleef de ultieme kerstsfeer met het hele gezin tijdens de Kerstmarkt Maastricht 2019! Voor kinderen en ouders zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te beleven.
Op de schaatsbaan kun je je schaatskunsten vertonen, en voor de kleinere kinderen is er een aparte baan. Of wat dacht je van een ritje in een hele mooie, oude draaimolen of in de Winter Express, een rupstreintje uit 1920? Ook kun je even zitten in het kerstreintje dat op het Vrijthof staat, en een ritje maken in het 45 meter hoge reuzenrad. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de kerstmarkt en Maastricht zelf. Tot slot kun je daarnaast ook nog een bezoekje brengen aan het Huis van de Kerstman, hij heeft zelfs zijn elfjes meegenomen! Ga jij met hem op de foto? Kerstmarkt Maastricht is te bezoeken t/m 31 december 2019.



Wat is er weer een boel te kiezen om naar toe te gaan. Vergeet niet om regelmatig in onze uitagenda te kijken voor de meest up-to-date uitjes in Zuid-Limburg! Er staat genoeg in om jouw kerstvakantie mee te vullen. Op onze DIY- pagina vind je nog heel veel leuke tips voor kerstknutsels en kerstrecepten!

Het hele kidsproofteam wenst je fijne feestdagen toe en een fantastisch 2020 vol met leuke nieuwe uitjes om te mogen ontdekken!