Lekker lang weekend met Hemelvaart en Pinksteren 2022

13 mei 2022

Hemelvaart en Pinksteren, genieten van extra vrije dagen. Dagen om even helemaal lekker tot rust te komen of dagen waarbij je lekker op pad gaat en ontdekt wat Zuid-Limburg allemaal voor tofs te bieden heeft!
Wij hebben uiteraard weer super leuke tips voor je wat je allemaal kunt gaan doen op deze extra vrije dagen! Deze keer tips voor toffe uitjes buiten de deur, maar ook leuke tips voor als je dicht bij huis wilt blijven. 
Maak er een paar mooie dagen van met je gezin!

Leuk voor thuis!

Ligt er in de schuur nog ergens een pvc-buis? Met pijltjes van krantenpapier kun je een wedstrijdje houden wie het verste kan schieten door in de buis te blazen.

Eens iets anders dan barbecueën. Kies voor gourmetten of fonduen in de tuin. Dat voelt opeens toch als een hele andere ervaring dan binnen.

Zoek met lekker weer een uitdagende natuurspeeltuin in de buurt. Vergeet de oude kleren niet!

De hele familie bakt! Hou een taartwedstrijd met het gezin of de familie. Wie bakt de lekkerste taart of cake? Niet teveel eten die dag, want na afloop moeten alle baksel natuurlijk geproefd worden.

Speelkwartiertje! Laat de kleine een hoge toren bouwen van alle kussens die je kunt vinden in huis. En daarna lekker uitrusten in de berg zachte kussens.

Knutsel je eigen insectenhotel voor in de tuin of op het balkon.Durven jullie het aan? Laat de kinderen de baas zijn voor één dag. Dat wordt vast snoepjes bij het ontbijt en lekker veel gamen ;)

Even lekker kletsen. Ken je onze Kidsproof Kletspraat al? Stel elkaar de vragen tijdens de lunch, het diner of een wandeling. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

Ga last-minute nog een paar daagjes weg tijdens Hemelvaart óf doe alvast inspiratie op voor het Pinksterweekend of de zomervakantie. Op onze site Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties.
Er op uit!

Molenfeesten
Kom naar het ambachtenfestival tijdens de molenfeesten in Lommel! Op zondag 29 mei van 10.00 tot 18.00 uur organiseert Toerisme Lommel ‘Speulën àn de meulën’ bij de Leyssensmolen. Een ambachtenfestival met live demonstraties van oude ambachten, handwerkers, volksdansers en kinderanimatie!

Klimmen maar bij Fun Forest
Kom apenkooien tussen de bomen! Bij Fun Forest klim je tussen de bomen: ziplines, bruggetjes en meer! Het park bestaat niet alleen uit ziplines en bruggetjes, maar ook een heleboel andere unieke onderdelen! Zo klim je hier zomaar dwars door een auto heen en maak je aan het einde van je avontuur zo een vrije sprong naar beneden!
Ga je mee? Jong of oud, Tarzan of Jane, iedereen is welkom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf!

Game time!
Bewonder de e-sporters in Europa's grootste sport gaming festival in Maastricht!  Ontmoet de e-sport professionals van het hoogste niveau op 4 en 5 juni 2022. Tijdens de GG22 wordt onder andere de finale van de KPN eDivisie gespeeld. Maar naast veel voetbal en FIFA22 activiteiten presenteert GG22 een breed scala aan andere populaire games zoals racing, wielrennen, ijshockey en golf! De online game wereld wordt verpakt in een grote, fysieke festivalomgeving met verschillende sport- en gamingactiviteiten gericht op het respectvol omgaan met teamgenoten, tegenstanders en overige spelers. Bezoekers kunnen hun skills tonen in hun favoriete sport games, verschillende games testen, hun helden ontmoeten, nieuwe producten testen en nieuwe mensen ontmoeten!

De Ridders van de Heerljkheid van Hoensbroek
In het Pinksterweekend kun je maar liefst twee dagen de De Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek ontmoeten! Zwaardvechten is hun passie en zij geven jou daarom graag de kans om te genieten van hun vechtkunsten! De ridders ontvangen de kasteelbezoekers van 10.00 tot 17.00 uur en vertellen over de Middeleeuwen en hun eigen activiteiten. Om 13.00 uur geven ze een demonstratie zwaardvechten en aansluitend vanaf 13.15/13.30 uur tot 14.15/14.30 uur kun je samen met de ridders boogschieten.

Dag van het Kasteel
Beleef kastelen en buitenplaatsen op Tweede Pinksterdag en laat je verrassen! Op de Dag van het Kasteel kun je kastelen en buitenplaatsen in heel Nederland bezoeken!

Fijn weekend!


TIP: Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Deze staan vol toffe tips en vaak ook met een speciaal thema! Neem ook eens een kijkje op onze kidsproof zorg- en opvoedingspagina. Ook de moeite waard om eens even een kijkje te nemen op onze op kamp pagina voor toffe kampen in de vakanties met en zonder overnachting!