Limburgse zwembadlol op zinderende zomerdagen

25 juli 2019
De meeste kinderen zijn dol op water en zwemmen. En wat is er fijner voor echte waterratjes om te spelen en spetteren met-, in- en rondom het water? Om op zomerse dagen die fantastische verkoeling op te zoeken in het zwembad? Bovendien is extra oefenen (voor de eventuele reguliere zwemlessen) alleen maar gunstig.
Subtropisch zwembad Mosaqua
In Limburg zijn een talloze plekken waar het goed te vertoeven is. Kidsproof heeft voor het gemak een aantal aanraders op een rij gezet. Hier kun je ook naartoe op dagen dat de zon zich schuil houdt.

De Polfermolen
Het recreatiebad van de Polfermolen in Valkenburg zorgt voor maar liefst 46 meter glijplezier. Behalve zwemmen kun je er ook door een grot heen lopen, naar de sauna (voor de oudere kindjes, of ideaal als 1 ouder met de kindjes meezwemt terwijl de ander even de pure ontspanning opzoekt), fitnessen, én naar het theater.

Zenden Sports & Swimclub
Bij Zenden Sports & Swimclub kun je vrijzwemmen en zwemdiploma’s behalen. Wanneer ze hun A, B en C diploma al op zak hebben kunnen ze doorsnorkelen voor hun Snorkel 1, 2 en 3 diploma. Hoe stoer is dat? Ook kun je bij Zenden babyzwemmen. Mocht je voor jezelf iets sportiefs op het oog hebben, probeer dan Aquajoggen of Aqua Zumba uit. Dat kan, met een gratis proefles.

Het Geusseltbad
Urenlang spetterplezier bieden, dat is waar ‘t Geusseltbad in Maastricht deze zomer haar hand niet voor omdraait. Of je nu binnen of buiten wilt zwemmen, ontspannen op het terras of volleybal, AquaSoccer of AquaHockey speelt...het kan allemaal. Willen de kinderen over de stormbaan of de Balancebeam heen? Of willen ze leren zwemmen als een schitterende zeemeermin? Het kan allemaal.

Mosaqua
Een Subtropisch Zwemparadijs. Dat is een fabelachtige plek dat gegarandeerd grote glimlachen op kindersnoetjes tovert. Bij Mosaqua in Gulpen kunnen kinderen naar hartelust badderen in het binnen- en het buitenbad. Binnen vind je een golfslagbad, een junglebad, een wildwaterbaan, een familieglijbaan, een piratenschip, whirlpools en nog veel meer. Buiten zijn er onder andere peuterbaden, megaglijbanen en een minispeeltuin. Check de website voor een sneak-preview van alle faciliteiten.

De Vereniging Zwembad Meerssen
Centraal gelegen in Zuid-Limburg vind je openluchtzwembad Meerssen. Je kunt hier alleen naar binnen wanneer je eerst lid wordt van de vereniging, en dan middels aanschaf van een 5-badenkaart. Mocht je met vele mensen tegelijk gaan dan hoeft dit geen probleem te zijn. Wat is het hier heerlijk! Je bent buiten met een grasweide, liters zwemwater, een waterspuwende vuurtoren en glijbanen voor grote en kleine kinderen. Bekijk de foto’s online en je zult direct verkocht zijn.

Landal Hoog Vaals
Bij het Landal Park Hoog Vaals kun je prima een dagje zwemmen en spelen; je hoeft er echt geen huisje voor te huren. Ze verkopen combi-tickets (zwemmen én spelen in de indoorspeeltuin) of tickets voor alléén het zwembad. Er is een peuterbad, een 25-meterbad, een stroomversnelling én een 50-meter lange glijbaan. Iedere zondag van 14:00-19:00 wordt er een enorme stormbaan opgeblazen in het water zodat de kinderen daar heerlijk overheen kunnen glibberen en klauteren. Plezier gegarandeerd!

Zwembad De IJzeren Man
In Weert kun je Zwembad De IJzeren Man bezoeken. Dit is een familiezwembad met aangename binnen- en buitenbaden, een golfslagmachine, glijbanen, en een gedeelte om te zonnen. Ook is er een uitdagende waterskibaan, en een gezellige beachclub. Perfect voor een verfrissend dagje uit met het hele gezin.

Aquadroom
Wat dacht je van een glijbaan in het donker, met speciale lichteffecten en onverwachte bochten, van maar liefst 95 meter lang? Wie durft? In Aquadroom in Maaseik kan men zich helemaal uitleven. Bijvoorbeeld door met het hele gezin van de 125-meter lange familieglijbaan af te sjezen. In het buitenbad is de temperatuur 28 graden, en dat bad opent wanneer het buiten 22 graden of warmer is. Binnen vind je warme peuterplonsbaden met speelelementen, een ontspanningsbad met vele verrassingen zoals massageligbanken en een jacuzzi én er is een wedstrijdbad om je spieren eens flink aan het werk te zetten. Ook biedt Aquadroom ligstoelen om écht even weg te (aqua-) dromen.

Steinerbos
In het Steinerbos kun je overheerlijk spelen én zwemmen. Op mooie dagen is het hier volop genieten van de natuur, de buitenlucht, het zwemwater en van het vertier met de andere kinderen. Ook is er bij het buitenbad een peuterbad met leuke speelelementen. Verder is er een familieglijbaan, een roetsjbaan en een airtrampoline. Ook vind je er een ligweide, waterspeelgoed, een kiosk en opblaasbare waterattracties. Hier hoef je je geen moment te vervelen.

Zwembad-Speeltuin Weerderhof
In Linne ligt een klein speel- en zwemparadijsje dat de Weerderhof heet. Naast geweldige klimrekken, draaihuisjes, glijbanen en een springkussen is er een door gras omringd buitenzwembad dat op zonovergoten dagen zeker voor de nodige verkoeling zal zorgen. Naar de website