GO BANANAS met pubers in Zuid-Limburg

3 februari 2020
Ga helemaal los - GO BANANAS! - met deze mega-toffe dagjes uit voor pubers in Zuid-Limburg (12+)
Is jouw puber extra lief geweest en wil je hem of haar trakteren op een dagje gieren-en-brullen-van-het-lachen? Of wil je graag samen iets leuks ondernemen? Dat komt goed uit, want in Zuid-Limburg zijn er genoeg avonturen te beleven voor en met jouw twaalf-plusser.
Misschien is dit ook een grandioos idee: terwijl je jouw tiener met vrienden op pad stuurt, kun jij met een gerust hart van die ene lang-uitgestelde manicure genieten, of lunchen en bijkletsen met jouw hartsvriend(in).




Todi The Ultimate Diving Experience

Bij Todi The Ultimate Diving Experience in Beringen kun je op een spectaculair onderwateravontuur gaan tussen 30 soorten tropische zoetwatervissen, ieder prachtige en kleurrijk (zoals de Frontosa en de Dolfijnchilide). Je komt ook oog-in-oog met levensechte decor-elementen, zoals grotten, een mijngang, autowrakken en heus een onderwatercafé. Kies uit snorkelen, duiken of freediving, ervaar hoe vredig het leven onder water is en geniet van de dag van je leven.

Soccer Arena

Soccer Arena in Kerkrade beschikt over twee fantastische indoor voetbalvelden zodat jouw puber ALTIJD voetbal kan spelen, kan trainen en de broodnodige energie kwijt kan. Bovendien kan hier ook het ultiem-grappige Bubble Soccer gespeeld worden, iets dat trouwens puur voor het plezier dient te gebeuren. Doe je zelf ook mee? Geen zorgen, de plastic bel waar je in hangt zorgt ervoor dat er geen enge voetballen op je neus afgevuurd worden. Jullie komen allen heelhuids weer thuis.



Snowworld Landgraaf

Bij Snowworld Landgraaf is het ALTIJD hartje winter, en volop plezier. Het is een overdekt ijs-paradijs waar het standaard 5 graden vriest. Dit is het grootste wintersportdorp van Europa met een trotse piste van ruim 400 meter lang. Jouw puber kan hier fijn komen skiën of snowboarden. Lekker makkelijk: alle benodigdheden kunnen hier gehuurd worden. Zoef met de lift omhoog en roetsj weer naar beneden. Super spannend!
     Ook kunnen pubers hier lessen volgen. Een proefles, om te zien of ze het leuk vinden, een privéles (zeker handig als het skiën er al lekker in zit maar het al lang geleden is), een les voor ouders en kind samen, of een cursus met wekelijks lessen van 55 of 85 minuten. 
     Mocht jouw kind letterlijk op de skilatten geboren zijn, dan kan hij of zij in het Funpark trucjes oefenen op de verschillende uitdagende obstakels.

Outdoor Karting Vaals

Dit spreekt de meeste tieners wel aan: stoere snelheid en ZELF rijden. Outdoor Karting Vaals heeft de enige outdoor kartbaan in Limburg, dus kom snel langs om het gezond buiten zijn te combineren met dikke, “vette” pret. Vervaarlijke haarspeldbochten, lange bochten en spectaculaire hoogteverschillen zijn deze 6114-lange racebaan niet vreemd.



Oorlogsmuseum Eyewitness

Kom samen met een Duitse parachutist oog in oog te staan met de rampzalige gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in het Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek. Omdat het hier lijkt alsof je zelf deelneemt aan de oorlog, leert jouw kind op een bijzondere manier over de aangrijpende oorlogsjaren én hoe waardevol (en niet altijd vanzelfsprekend) het is om in vrijheid te kunnen leven.

Columbus Earth Center

Even zelf astronaut zijn… dat kan in het Columbus Earth Center in Kerkrade. In dit theater worden voorstellingen getoond over de mens en de aarde. Bekijk bijvoorbeeld de Journey to Space 3D, ga op reis door de diepste, meest duistere mijnen of ervaar het ‘overview effect’ door met Columbus mee te gaan de ruimte in en zo vanuit het sterrenstelsel terug te kijken op aarde.



PowerArea

In de PowerArea in Lemiers kun je je niet vervelen; alle coole activiteiten zijn hier aanwezig voor een onvergetelijke dag. Hier kunnen tieners helemaal los gaan met karten (op een twee-laags circuit!), paintballen, lasergamen en door proberen te ontsnappen in de bloedstollende escape room. 

All-in Echt

Bij All-in Echt vind je mega-veel activiteiten onder één dak. Ideaal voor koude, regenachtige dagen of voor als je verschillende dingen in één dag wilt doen. Jouw puber kan hier (samen met jou) glow-in-the-dark golf spelen, het superspannende Prison Island spel spelen, (kinder)karten of duokarten, lasergamen, bowlen, de VR room in, de Escape Room Illusionist of Escape Room Exploitant meemaken, paintballen, percussie leren spelen, cocktails leren maken, sumo worstelen, boogschieten (of een boogschiet-battle), kinder airsoft (geweren) spelen, een Interactieve Quiz doen, een roofvogelshow zien of meedoen aan een workshop casino, street dance, line dance, theater of salsa.



Bilzen Mysteries

Bij Bilzen Mysteries speel je een interactief spel. Het lijkt alleen zó echt dat je bijna niet eens doorhebt dat je niet een échte misdaad probeert op te lossen. Kies uit ‘Het Complot’ of ‘Het Verhaal’ en wandel (bij daglicht of in het donker) gewapend met een tablet en een hoofdtelefoon rond op het historische en mysterieuze kasteellandgoed van Alden Biesen. Schrik niet van de steengoede acteurs!

Modemuseum Hasselt

Als jouw kind boeken vult met gave mode-designs en zijn of haar spaargeld het liefst aan Vogue uitgeeft, bezoek dan het Modemuseum Hasselt. Leer alles over het decoreren van kleding in de modewereld, trends, designs en de boeiende geschiedenis hiervan.



Adventure Trail Snowworld

Snowworld Landgraaf heeft twee nieuwe wandelroutes langs het Klimpark geopend die veel vertellen over de mijngeschiedenis van de prachtige Wilhelminaberg. Goed nieuws: ze zijn gratis toegankelijk en iedereen is er altijd welkom.
Klik op Klimpark en scroll helemaal naar beneden totdat je de informatie over het Adventure Trail hebt gevonden.

The Escape Hunt Experience

Nagelbijtende spanning bij The Escape Hunt Experience in Maastricht. Opgesloten zitten in een ruimte. Geen sleutels. ZERO hulp van buitenaf. Lukt het jullie om in 60 minuten te ontsnappen, enkel en alleen door aanwijzingen en puzzels? Kies bijvoorbeeld voor het SHIPWRECKED ON CANNIBAL COVE thema of de DEADLY FAMILY AFFAIR kamer. Je kunt al een Escape Room boeken vanaf 2 personen. Zijn jullie echte helden? Of eerder helden op sokken?



Boulderen

Wanneer je ‘bouldert’ ben je creatief en sportief (binnen) bezig over rotsen heen te klimmen en klauteren. Het is dus een leuke sport voor mensen die niet graag in een gapend gat kijken, wetende dat ze die steile wand van 50 meter af moeten klimmen. Dit is super leuk om samen te doen. Het polpulaire boulderen heeft vele voordelen: het verbetert onder andere je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. Er zijn twee boulderhallen: Radium Boulders in Maastricht en Graviton Bouldergym in Sittard.


Tip: vooral op koude dagen is het heerlijk om van een vlaaipunt of een lunch te genieten BIJ HET KNAPPERENDE HAARDVUUR. Dat kan, in Vijlen, bij Boscafé ’t Hijgend Hert.