Sinterklaasactiviteiten 2021

28 oktober 2021
Spanning op de snoetjes, kloppende hartjes, verlanglijstjes vol speelgoed, pepernoten, schoen zetten en al die vrolijke liedjes. YES, wat houd ik van deze Sinterklaasperiode! Houden jullie er ook van in je gezin? Dan kan je je hart ophalen deze periode vol met Sinterklaasactiviteiten. We hebben er een heleboel voor je op een rijtje gezet!
Sinterklaasactiviteiten blog Zuid Limburg 2021
We proberen deze blog zovaak mogelijk te updaten met nieuwe uitjes. Er verandert voortdurend vanalles, ook nog steeds vooral vanwege het hardnekkige coronavirus. Kom deze regelmatig even langs op onze website!

Welkomstfeest Sinterklaas
Sinterklaas aan de Maas organiseert een geweldige welkomstfeest voor Sinterklaas op zondag 14 november. Dan is hij eregast op zijn eigen muzikale welkomstfeest. AFGELAST is wel ONLINE te volgen op woensdag 17 november.

Het landgoed van de Sint
Breng een bezoekje aan het enige echte landgoed van de Sint en bekijk waar de DakPieten oefenen op minidaken, BakPieten de lekkerste pepernoten maken en waar de Sint slaapt als hij in Nederland is. Wie durft op de deur te kloppen van Sint Nicolaas? Te bezoeken t/m 5 december 2021.

Openingsfeest Landgoed van de Sint
Wil jij als eerste de Sint welkom heten als hij in het land is en Het Landgoed van de Sint als eerste bezoeken? En wil jij dan ook lekker samen met de pieten eten en een groot feest vieren? Zingen, dansen en springen! Uiteraard ga je ook gezellig samen eten. Kom dan naar de unieke en eenmalige feestavond op 13 november.

Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok, dagelijks om 18:00 uur!
Wie kent het Sinterklaasjournaal nou niet...? Het is echt een begrip geworden en Dieuwertje is bij de kinderen populairder dan ooit! We kijken er allemaal elk jaar weer naar uit. En eindelijk is het dan weer zover, vanaf 8 november 2021 kijk je elke avond weer om 18:00 uur naar het Sinterklaasjournaal.

Vier het leukste feest van het jaar samen met Fien en Teun in het theater in Heerlen!
Het Sinterklaasfeest (2+) is op zaterdag 27 november 2021. In dit spiksplinternieuwe avontuur krijgen Fien en Teun wel heel bijzonder bezoek: Sinterklaas komt langs op de boerderij! Samen met hun dierenvriendjes maken ze zich klaar voor de feestelijkste periode van het jaar. Ze spelen Sinterklaas en Pietje, vullen de schoenen met echte nepcadeaus, en zingen, samen met de kinderen, de allerleukste Sinterklaasliedjes.

De voorstelling Taai Taai
Schoentjes zetten, liedjes zingen Bij pietengym door de schoorsteen springen Pepernoten, chocoladeletters en speculaas, Kiki en Pleun zijn dol op Sinterklaas! Maar wat moeten ze nou met Taai Taai in hun schoen? Gelukkig weten Pleun en Kiki al snel wat ze daarmee kunnen doen! Pitboel Theater is het kleine theater van Sittard met super toffe kindertheater Pien, Puk & Co. Datum voorstelling :zondag 14 november & zondag 28 november 2021.

Een kunstwerk voor Sinterklaas
Wist je dat de Sint superveel houdt van kinderkunstwerkjes? Hij komt er dit jaar speciaal voor op bezoek bij Centre Céramique! Kom op zaterdag 4 december naar Centre Céramique om de pietendans te doen en een supersinterklazige verrassing te knutselen.

Swingende Sinterklaasshow bij Monkey Town Heerlen
Op woensdag 17 november kun je samen met Rogier de Avonturier dit jaar genieten van een spetterende Sinterklaasshow. Beleef deze supergezellige show waarin Nederlands grootste kindervriend Rogier de Avonturier samen met alle aanwezige kinderen Sinterklaas zal ontvangen voor ongekende gezelligheid! Bij deze show blijven de voetjes zeker niet op de grond!
Hopelijk geniet jij net zoveel van deze hysterische tijd als ik altijd doe! Oh en ook dit jaar kun je de Sint en zijn Pieten weer uitzwaaien. Tijdens de uitzwaaitocht op 6 december om 17:00 uur! Ik wens je een geweldige Sintperiode! AFGELAST wel ONLINE te volgen!

TIP: neem ook een kijkje op onze thema pagina's, bol van uitjes en tips voor het hele jaar door! De uitagenda, eropuit-pagina, kinderfeestjes, uit eten, clubjes, zorg- en opvoeding en kinderwinkels.