Tips voor tijdens het thuis-onderwijs

13 januari 2021
Helaas, we de scholen mogen nog steeds niet open en we zitten dus nog steeds met de schoolboeken aan de keukentafel. Om er een toch een geweldige en leerzame tijd van te maken hebben we weer genoeg inspiratie voor je om er thuis een thuis-onderwijs-feestje van te maken.

Zo werk je thuis met kinderen!

Hoe ging da ook alweer, zelf werken en online meetings volgen en ondertussen je kinderen ondersteunen bbij hun schoolwerk? In dit eerder geplaatste blog schreven we een aantal tips voor je om deze periode goed door te komen!

KIDSPROEF! (online) lessen over gezond eten

Ken jij de KidsProef lessen al? Kinderen leren meer over eten dat goed is voor mensen, dieren én de wereld! Normaal gesproken komen de KidsProef ambassadeurs gezellig langs op school, maar komende tijd kun je de lessen ook thuis volgen. (ps de winactie in dit blog van bananenbrood is wel al voorbij)

Kikkerdril voor dummies

Als je een kind thuis hebt zitten wat houd van natuur en dieren is dit een leuk en leerzaam blog om samen te lezen!
Zoon van collega Jantine van Kidsproof Leiden wilde zijn spreekbeurt gaan houden over kikkers en dan moet er natúúrlijk kikkerdril onderzocht worden...Dus dat werd kikkerdril vangen en zich verdiepen in het wel en wee van de drilletjes die tijdelijk komen logeren! Geniet mee van de avonturen van mama Jantine en zoonlief en lees alle driltips!

OERRR in de pauze!

Even lekker naar buiten tussen het harde werken door is goed voor iedereen, Het wordt nog leuker met deze toffe tips van Oerrr!

Help je kind concentreren en goed slapen met Doterra 

Voor de wellicht exra ondersteuning in deze lastige periode zouden de essentiele oliën van Doterra wel eens een uitkomst kunnen zijn. Een blij en vrolijk kind, goed in balans en lekker in zijn of haar vel! Dat is wat elke ouder wil….. Kim van Natuurlijk voor het gezin geeft tips om je kind te ondersteunen met de Kidslijn van doTERRA!

Schooltv

Superhandig! Schooltv heeft speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4 is de interactieve schoolplaat van Fruit op Tafel: fris en fruitig oefenen met rekenen. Ook voor allerlei andere vakken, thema's en leeftijden verzamelt Schooltv op het platform allerlei toffe video's, quizzen en scrolverhalen. Daarnaast is Schooltv tijdelijk weer op de buis. Dat komt goed uit tijdens de thuisschool!

Gratis Printables

Met deze handige printables kom je de lockdown wel door! Van de leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes: wat een pret!

LOI Kidzz typecursus voor kids - getest!

Misschien de uitgelezen kans om nu heel handig en supersnel het typen op een toetsenbord onder de knie te krijgen. Een cursus wordt wel héél leuk als deze verpakt zit in een spannende spionnen-game! Onze kinderen testten de typecursus van LOI Kidzz. Oók de dyslexie-variant!

De laatste updates vind je op onze facebookpagina, dus volg ons daar! Verder is het een aanrader om onze blogpagina te lezen en toch nog steeds onze uitagenda met regelmaat te bezoeken voor online-activiteiten!