Kidsproof blogTerug

De 3 tofste trampolineparken in Zuid-Limburg

15 januari
Drie gave tips waar je met kinderen geweldig fijn kunt springen en salto's en coole stunts kunt oefenen.
Heerlijk springen. Lekker actief. Je energie kwijt kunnen en tegelijkertijd nieuwe, frisse energie ervoor terugkrijgen. Dat kan hier, in deze drie meest fantastische trampolineparken die Zuid-Limburg te bieden heeft. Enne... voor diegene die niet bekend zijn met dit soort parken, lees hieronder wat het precies inhoudt en wat er allemaal te doen is. Ga snel springen, want bewegen terwijl je plezier hebt is de beste combinatie.

Space Jump Maastricht

Maastricht zou de hoofdstad niet zijn zonder het geweldig-gave Space Jump Maastricht springpark, waar je zo vrij als een vogeltje rond kunt hupsen... bijna vliegen, zelfs! Dit uitje is een ultieme mix van sport, actie, avontuur, uitdaging en plezier. Er zijn acht verschillende springgebieden, area’s.
1. Free Jump Area
Hier vind je 39 aaneengeschakelde trampolines – inclusief trampoline walls (muren) en een tumblebaan - voor die ultieme springpret. Spring van de ene hoogte naar de andere en oefen stoere salto’s en beestachtig coole back-flips.
2. Foampit Area
Dit is de perfecte ruimte om nieuwe trampoline stunts te oefenen omdat er onder de Battle Beam (balanceren maar!) een zee aan zachte schuimblokken ligt die je val breken (en niet je heup).
3. Airbag Area
Stel je eens voor: een heel groot luchtkussen omringd door trampolines. Dit is ook een geweldige oefenruimte voor gecompliceerde tricks en gewaagde sprongen... de airbag garandeert zachte landingen.
4. Dodgeball Area
Dit is eigenlijk een trefbal gebied, maar in plaats van een solide vloer onder je voeten zorgen de bouncy trampolines voor te gekke uitdagingen en meer dynamiek – zeker ook meer lol. En krijg jij je bal in de basket?
5. Sweeper
Pas op voor de grote uitveger! Spring hier zo hoog mogelijk, én op tijd, anders zwaait de Battle Beam je mooi van je sokken. Als dat niet lachen, gieren, brullen is?
6. Mini Jump
Hier kunnen de kleintjes onder de acht jaar ongestoord springen en dollen op de 17 trampolines (mét ouders / verzorgers, voor wie ook speciale uitrust- en in-de-gaten-houd banken voor zijn neergezet. Kindjes hebben immers meer energie, nietwaar?) Ook is er een interactief speel-element dat voor veel vreugde zorgt.
7. Dunk Area
In de Dunk Area kun je, netzoals echte Amerikaanse professionals, ballen in de baskets mikken. Dunken en scoren, dus!
8. Airtrack Area
Deze tien-meter-lange tumbling baan is een soort opblaasbare stormbaan waar free runner en turn-helden hun vaardigheden kunnen laten zien.
     Behalve (vrij-) springen in de 8 area’s en dodgeball spelen, kun je bij Space Jump Maastricht ook Tricks & Skills-, Jumping Fitness- and Space Jump Club lessen volgen. Kom op, mama’s en papa’s! Beweeg mee!
     Van goed bewegen krijg je gezonde trek. Daarom heeft Space Jump Maastricht de Space Bar gebouwd. Wat daar eten drinken extra leuk en bijzonder maakt is dat je alle acht springgebieden kunt observeren vanuit de Space Bar – zo kun je altijd zien hoe jouw kind het maakt. Er is gratis WiFi én wordt er live sport uitgezonden. Hier kun je sportdranken bestellen maar ook warme dranken, frisdranken, tap bier, bier uit de fles, wijnen en alcoholische dranken, tomatensap, jus d’orange en Fristi of Chocomel. Qua eten zit je hier ook gebakken; de Space Bar verkoopt pannenkoeken, tosti’s, snacks, patat, ijs en snoep. Je ziet het, je bent er dus van alle gemakken voorzien.
     Je kunt tussendoor naar de Space Bar gaan om wat te drinken, al gaat dit wel van je springtijd af.
     Alle faciliteiten die je nodig hebt zijn aanwezig, zoals kleedkamers met douches (mannen en vrouwen gescheiden), kluisjes en schoenvakken.
     Ter informatie: om veilig te kunnen springen mag je alleen speciale anti-slip sokken aan (van Space Jump of van een ander trampolinepark. Turnschoentjes zijn ook goed). Je boekt per springuur, en die gaat altijd op het hele uur in. Vanaf 8 jaar mogen kinderen zelfstandig springen. Als je met je kleintje alleen van de Mini Jump area gebruik wilt maken, dan mag je als ouder / verzorger gratis naar binnen. Wel moeten julllie beiden jumpsokken dragen (ter plekke te koop voor €2,00).
     Wist je trouwens dat je ook een combinatie arrangement (vanaf €12,00) kunt boeken met Glowgolf in Maastricht?
     Goed nieuws, het blok van twee uur is met €2,50 verlaagd (dus €14,50 als je online boekt, exclusief sokken). Space Jump Maastricht is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 14:30 uur tot 21:00 uur. Op woensdag is het park open van 12:30 uur tot 21:00 uur en in het weekend van 09:30 uur tot 21:00 uur. Nog een laatste fantastisch nieuwtje: je kunt hier gratis parkeren.

Space Jump Parkstad

Space Jump Parkstad in Kerkrade is bijna hetzelfde als Space Jump Maastricht (hetzelfde bedrijf, andere vestiging). Hier kun je, netzoals in Maastricht, spelen en experimenteren met zwaartekracht door je helemaal maf te springen. Je betaalt in Parkstad slechts €13,50 voor twee uur springen (online reserveren, exclusief sokken). Wil je er voor je kind echt een feestje van maken, boek dan online twee uur springen plus een kidsmenu (inclusief sokken) voor maar €19,50. Da’s een leuke deal.
In tegenstelling tot Space Jump Maastricht zijn hier 5 verschillende springgebieden: de Foampit area, de Airbag area, de Dodgeball area, Free Jumping en – dit is waar het verschilt – de High Performance area, die is speciaal voor ervaren springers. Doe vast wat inspiratie op voor later en kijk even hoe de geoefenden ‘eventjes’ een triple front flip doen...
De activeiten verschillen nauwelijks met Space Jump Maastricht. Parkstad beschikt over dezelfde faciliteiten en het heeft gelukkig ook een Space Bar.
Wanneer ga jij hier lekker springen?

Jump XL

Voel de coole lichteffecten langs je heen glijden en ervaar hoe de stoere, opzwepende muziek je nóg energieker doet voelen. Waarempel, je kunt nu zelfs beter springen! Doe alsof je meespeelt in een supergave film en dat iedereen ziet jou als de held van het scherm. Bij Jump XL in Geleen kun je je compleet uitleven door vrij te springen op de trampolinevelden. Ook kun je meedoen aan een geweldig interactief reactie spel. Hoe snel ben jij?
Er zijn vier verschillende area’s (spring gebieden):
1. Slam Dunk: doelpunten scoren door de bal in de basket te ‘dunken’. Kun jij er alvorens jouw slam dunk nog even een salto uitpersen?
2. Jump Area: salto’s, flikflakken... oefen hier jouw technieken tijdens het vrijspringen.
3. Jump Obstacles: een trampoline hindernissenparcour (met variërende hoogtes), leuk voor jong en oud.
4. Ultimage Dodgeball: Speel het knotsgekke trefbal-op-de-trampoline spel. Wie gooi jij om?
     Wist je dat tien minuten springen gelijk staat aan 30 minuten hardlopen? Harstikke gezond, dus. Doe snel mee met Jumpfitness, waar de G-kracht minder invloed heeft op je lichaam en je dus minder eigen lichaamsgewicht hoeft te dragen wanneer je neerkomt. Zoveel gezonder dan hardlopen, dat springen.
     Er is ook een bar aanwezig waar je dranken en versnaperingen kunt bestellen.
     Jump XL hanteert 7 jaar als adviesleeftijd. Voor kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar is er MiniJump. Je betaalt €7,50 per springuur. Voor €8,75 krijg je er ook 2 gamehall tokens bij. Voor €14,75 kun je twee uur springen en ontvang je 2 gamehall tokens plus een spel lasergame. Jump XL is van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 9 uur ’s ochtends (10 uur ’s ochtends op zondag). Op maandag sluiten ze om 19:00 uur, op dinsdag tot en met donderdag om 20:00 uur en in het weekend om 18:00 uur.


Willen jullie eerst nog overheerlijk en stevig ontbijten? Ga dan naar de Corner Bakery Maastricht.
https://www.kidsproof.nl/zuid-limburg/Uit-eten/corner-bakery-maastricht/corner-bakery-maastricht-ue-ontbijt-salade-thee