MuseumJeugUniversiteitTerug naar het overzicht

Reserveer een plekje voor toffe colleges voor nieuwsgierige kids bij de MuseumJeugdUniversiteit!

We zitten allemaal boordevol vragen en de ene vraag leidt al snel naar een volgende vraag. Ook de grootste wetenschappelijke ontdekkingen zijn ooit gestart met nieuwsgierigheid en het stellen van een vraag. Hoe vinden wetenschappers die antwoorden? Twijfelen ze ook wel eens? Hoe weten ze iets zeker? In het najaar van 2022 duiken kinderen samen met wetenschappers in de wereld van vragen en wetenschap. Je leert niet alleen iets over hoe wetenschap werkt, maar ook over dino’s, zwarte gaten en robots en AI -artificial intelligence- in de zorg!

Drie interessante colleges

Tijdens deze collegereeks kun je meedoen met drie colleges. 

25 september: Mens vs computer: wie weet het beter?
Kunnen computerprogramma’s met artificiële intelligentie (AI) slimmer zijn dan mensen? AI-programma’s verslaan ons in ieder geval makkelijk bij een potje schaak. De vraag is of ze net zo goed zijn in meer complexe vaardigheden, zoals het doen van een medische diagnose.

23 oktober: Kan je in een zwart gat vallen?
Hoe groot is het heelal? Wat speelt zich daar allemaal af? En hoe komen we daarachter? Met zeer gevoelige licht- en radiotelescopen is al ontzettend veel ontdekt over sterren en planeten. Lastig te spotten zijn zwarte gaten, maar inmiddels is het wel gelukt! 

20 november: Hoe weet je hoe een dinosaurus leefde?
Dinosauriërs zijn al 66 miljoen jaar uitgestorven. Niemand heeft ooit een levende dino gezien en toch hebben we wel een idee van hoe ze eruitzagen, hoe ze leefden, wat ze deden. Hoe weten we dat dan? Paleontoloog Anne Schulp neemt je mee in de wereld van het dinosaurusonderzoek, van de opgraving naar het lab, en hoe we steeds meer over deze uitgestorven dieren te weten komen.

De colleges zijn leuk voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deelname kost €15,-.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Hier vind je nog meer toffe musea in Zuid-Limburg!

Discovery museum

Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Openingstijden 25 september en 23 oktober om 12.00 uur
20 november om 14.00 uur
Prijs €15,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips