Jeugd collegereeksen!Terug naar het overzicht

zondag 21 mei
Bij Discovery Museum vinden er toffe kindercolleges plaats op 19 maart, 16 april en 21 mei 2023!

Op drie verschillende data dit voorjaar kun je naar een kindercollege van MuseumJeugdUniversiteit in het Discovery Museum!

- 19 maart 2023:
Waarom is je voetafdruk groter dan je schoenmaat? door Esther Bakker & Wilfried Ivens

Waarom warmt de aarde eigenlijk zo snel op? Wat heeft dit voor gevolgen voor de natuur? En wat heeft je voetafdruk hiermee te maken? Tijdens dit college leer je van alles over de kringlopen van de natuur, wat de invloed is van ons eigen gedrag op onze omgeving, klimaatverandering en … wat walvispoep hiermee te maken heeft.

- 16 april 2023: 
Een taal leren vanzelfsprekend? Toch niet! door Paula Fikkert

Praten, lezen en schrijven, dat is toch niet zo moeilijk? Pas als je ergens bent waar je niemand verstaat, merk je dat dit toch niet zo vanzelfsprekend is. Want hoe kan het dat je als baby zomaar een taal leerde? En waarom kun je sommige klanken in een andere taal niet onderscheiden? Een taal leren is ingewikkelder dan je denkt. Hoe dat werkt? Dat ontdek je bij dit college!

- 21 mei 2023:
Hoe weet een robot wat ‘ie moet doen? door Nardie Fanchamps

De wereld om je heen is geavanceerder dan ooit. Steeds meer verloopt digitaal en bijna alles is geautomatiseerd. Jij leert vaak als vanzelf en haast zonder erbij na te denken hoe je met technische apparaten moet omgaan.

Maar een robot kan niets zelf. Die moet je via programmeren precies “vertellen” welke handelingen uitgevoerd moeten worden. Hoe je dat doet? Dat hoor en ervaar je tijdens dit college!

De colleges zijn van 12.00 – 13.00 uur in Discovery Museum.

Na afloop van de collegereeks ontvangt je een heus MJU Diploma en een vrijkaartje voor het museum!

Je betaalt €15,00 voor het volgen van de drie colleges. (wil je na afloop van een college nog het museum bezoeken, dan moet je in bezit zijn van een geldig entreebewijs)

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Schrijf je in voor onze Kidsproof-Nieuwsbrief.

Discovery museum

Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Prijs Je betaalt €15,00 voor het volgen van de drie colleges Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Wat houden wij toch van de lente! Het zonnetje, buiten spelen en lekker naar buiten genieten van alles wat in bloei staat. Deze periode is ideaal voor de kids. Onze blogspagina staan vol bruisende lente-ideeën voor dit seizoen!

Neem snel een kijkje!