icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Kasteeltuinen ArcenTerug naar het overzicht

donderdag 19 augustus
Vier de zomer in de kasteeltuinen van Kasteel Arcen!
De zomer is aangebroken. Dé tijd om op pad te gaan en met het gezin te genieten van de natuur en buitenlucht. Kasteeltuinen Arcen is zeker een bezoek meer dan waard. Naast het ontdekken van de vele bloeiende tuinen en historisch kasteel biedt het park veel extra activiteiten voor jong en oud. En het mooie is, in juli en augustus hebben kinderen gratis entree.

Historisch kasteel
Loop de historische omgeving van Kasteeltuinen Arcen binnen via de loopbrug en het authentieke poortgebouw. Hier vind je ook een echt wapenarsenaal waar wapens, kanonnen en andere materialen van vroeger te bekijken zijn. Bezoek het historische Kasteel Arcen waar de tijd heeft stilgestaan. Op de eerste verdieping zie je hoe er vroeger geleefd werd toen het kasteel nog bewoond werd. De kopjes thee staan nog op tafel…

Op wereldreis in eigen land
Je waant je op wereldreis als je dwaalt door de subtropische kas met haar olijfbomen, vijgen en palmen; de Oosterse Watertuin met het traditionele Thaise Vissershuis en de Japanse tuin met de Tori. Of reis terug in de tijd in het Rosarium met duizenden bloeiende rozen en gedeeltelijk authentieke berceau waar vroeger de graaf en gravin Metternich liepen. In iedere tuin is iets nieuws te ontdekken!

Ook voor kinderen volop plezier!
Voor kinderen is er veel te ontdekken waaronder de gloednieuwe speeltuin De Luwte. De speeltoestellen zijn in de vorm van boomhutten! Kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het park met de speurtocht of de fotozoektocht voor de allerkleinsten, vertonen hun kunsten op de avontuurlijk aangelegde minigolfbaan, ravotten op het speelstrand met trekvlot en voeren de dieren in de aaiweide.

Extra activiteiten

In de zomer organiseert Kasteeltuinen Arcen bovendien diverse leuke extra activiteiten waaronder de Zomeravonden. Op 7 donderdagen in juli en augustus blijft het park tot 22.00 uur geopend voor een heerlijk ontspannen avond in de tuinen. Geniet van een wandeling door het park én extra entertainment. Laat je verrassen door regionale muziektalenten, straattheater, het huisorkest De Gardeniers en een heerlijke barbecue!

Klik op de roze button voor meer info.

TIP: Volg jij Kidsproof Zuid-Limburg al op Facebook?

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
Prijs

Zie website 

Kinderen hebben gratis entree in juli en augustus

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hoera vakantie!

Hoera vakantie!

Hebben jullie al plannen gemaakt voor deze zomervakantie? Of misschien kunnen jullie nog wat tips gebruiken? We hebben er weer een heleboel voor je verzameld in onze landelijke nieuwsbrief. Check ze onder de roze button!

Vakantie inspiratie.