Maand van de GeschiedenisTerug naar het overzicht

zondag 10 oktober 2021
Oktober 2021 is maand van de geschiedenis vol speciale activiteiten in Zuid Limburg.
De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten, op locatie en online. Dit jaar met als jaarthema Aan het werk. 

In Limburg kun met je eigen smartphone de lokale verhalen en geschiedenis op verschillende manieren beleven. Je ontdekt op een speelse en interactieve manier de verhalen achter de plekken die je bezoekt. Je kunt te voet of op de fiets met je smartphone de verhalen van locaties langs diverse wandelroutes en fietsroutes ontdekken. Ontdek de verhalen van de Liberation Route, die zich in Limburg hebben afgespeeld, langs de weg die onze bevrijders in 1944 en 1945 hebben afgelegd. Beleef ook de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg met de Archeo Route Limburg. Kom oog-in-oog te staan met onze virtuele archeoloog. Hij laat je op een bijzondere manier zien wat zich op diverse plekken in Limburg door de tijd heen heeft afgespeeld.

Bekijk de agenda om nog meer leuke activiteiten rond Limburg te doen en om zelf je programma samen te stellen, klik door op de roze websitebutton.

TIP: Lees je wel eens onze blogs? Die staan vol leuke tips, ervaringsverhalen en nog veel meer!

Maand van de Geschiedenis


Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwsbrief vol herfstvakantieuitjes!

Nieuwsbrief vol herfstvakantieuitjes!

Onze speciale herfstvakantie nieuwsbrief komt weer uit! Als jij al aangemeld, houd dan je inbox in de gaten. jij nog niet? Klik dan snel even op de roze button en dan ontvang jij hem binnenkort ook! Zo mis je niks meer aan toffe tips!

Herfstnieuwsbrief zo in je inbox.