Fun centers in Zuid-Limburg; een droom voor elk gezin

27 januari 2020
Kidsproof 3 fun centers in Zuid-Limburg onder de loep genomen die barsten van pret voor het hele gezin. Lees snel wat daar allemaal te doen is.
Soms is het lastig kiezen wat je op een dag zult gaat doen. Of je wilt vele leuke en / of stoere dingen ondernemen maar niet eindeloos van het ene adres naar het andere rijden. Lees snel wat er in deze fun centers allemaal te doen is. Enne...  je kunt er ook gezellig eten! 


1. Fun Valley Maastricht

Fun Valley Maastricht is een geweldig park dat vele activiteiten onder één dak (én luchtruim) aanbiedt voor vakantie-achtige dagjes weg met het hele gezin. Of, als je kind al groot genoeg is om er zelf erop uit te gaan, dan kan hij of zij hier een fabelachtig leuke dag beleven samen met vriendjes en vriendinnetjes.
     Zo is er een binnenspeeltuin (Ballorig) met HEEL VEEL gekleurde ballen. Ook is er een een (veilig omheinde) buitenspeeltuin (Kids Valley) met een gezonken piratenschip, zand, een airtrampoline en nog veel meer plezante speeltoestellen om eindeloos te glijden, schommelen, klimmen en klauteren. Deze twee speeltuinen zijn leuk voor kinderen van 0-12 jaar.
     Er is een avonturenbos, waardoor je – geheel back to nature – heerlijk door en over houten attributen heen kunt klimmen. Ook kun je op je blote voeten door de beek stampen. Dat voelt lekker aan, hé?
     Bij Fun Valley Maastricht zijn (gratis) BBQ faciliteiten beschikbaar, iets dat geweldig goed nieuws is want er is ook een strand met ligbedden, hangmatten en loungebanken. Lekkere de verkoeling opzoeken in de zomer en dan gezellig samen picknicken. Beach volleyballen en (ijsjes bij) de Cuba Beachbar maken dit dagje op het strand ontspannend en leuk. Op het kinderstrand zijn verschillende (water-) speeltoestellen, ligweides en een kinderbadje.
Je kunt er gratis kano’s, waterfietsen en stand up paddle boards huren (je betaalt alleen €5,00 borg).




2. Leisure Dome

Leisure Dome in Kerkrade is precies wat het zegt dat het is: een overkoepeling voor een heleboel te gekke activiteiten om te ondernemen in je vrije tijd. Je kunt hier overdag uit met kinderen, en – mocht je een geweldige oppas hebben – samen een avondje uit zónder kids (ook weleens belangrijk).
Zo zit het Big Screen Entertainment Vue Cinemas in Leisure Dome, om al popcorn-kauwend vanuit je luie stoel heerlijke, nieuwe films te bekijken. Ook is er Bowlo, een Bowling & Lounge (met 20 witte glowbanen), Glowgolf (mini-golf, extra spannend door de black light omgeving), Gamestate (speelhal met speelautomaten), Soccer Arena (2 indoor voetbalvelden), Lasergame (450 vierkante meter aan industriële arena om flink te laseren), Adrenaline Xperience (12 race simulators), Space Jump Trampolinepark (met 5 verschillende onderling verbonden spring-gebieden) en tot slot Climp ’n Climb Parkstad (vele, veilige klimobstakels, gezond en uitdagend, voor kinderen vanaf 8 jaar).
Je hoeft niet elders te zoeken naar eetgelegenheden want Leisure Dome biedt ruimte aan Wok Parkstad Plaza en Happy Italy. Lasergame verzorgt barbecues van donderdag tot en met zondag.
Voor elk wat wils!




3. Agogo Valkenburg

Agogo Valkenburg in Valkenburg aan de Geul is de leukste en meest uitdagende attractieheuvel van Zuid-Limburg, met superspannende binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud. Agogo Valkenburg begon ooit als Kabelbaan Valkenburg (1954) en is uitgegroeid tot een grandioos vermaak-park.
Er is een kabelbaan, een rodelbaan en een uitkijktoren. Je kunt er adventure mini-golf spelen en met autobanden van een aflopende baan af ‘tuben’, lasergamen, en tokkelen. Als je met minimaal 6 personen bent, kun je zelf een dagarrangement samenstellen en kiezen uit drie van de volgende activeiten: lasergamen, rodelen, adventure golf, gezelschapsspellen, levend tafelvoetbal, dance battle, of een GPS-tocht.
In de Wilheminatoren kun je lekker lunchen én het prachtige uitzicht bewonderen. Wist je dat je bij helder weer zelfs België en Duitsland in kunt kijken? Dat is bijzonder!
Kortom, bij Agogo Valkenburg kun je genieten met volle teugen.




Tip: Zin om samen met je leergierige kinderen de invloed van wetenschap en techniek te ontdekken? Kom dan snel naar Continium (je kunt er ook met LEGO bouwen).