Hemelvaart en Pinksteren 2019

13 mei 2019
Wat heerlijk dat we weer zoveel vrije dagen hebben! Je kunt er voor kiezen om lekker rustig aan te doen en een pyjama dag te houden en lekker te luieren. Heerlijk een dagje relaxen en even helemaal bijkomen. Super chill natuurlijk, maar wat ook super tof is is dat je juist nu extra tijd hebt om toffe activiteiten te gaan doen en de wereld in het groot te gaan ontdekken. Wij hebben uiteraard weer super leuke tips voor je wat je allemaal kunt gaan doen op deze extra vrije dagen!
Het Cosmodrome heeft weer geweldige shows voor je. De 360° show 'To Worlds Beyond' (8+) gaat over het zonnestelsel. De 360° show 'Dawn of the Space Age' (8+) gaat over de lancering van de eerste satelliet, de Spoetnik, over de legendarische landingen op de maan, tot het permanente verblijf van de mens in de ruimte! De show is één van de 3 belevingen. Je ticket geeft tevens toegang tot expo 'De oerknal' en de sterrenwacht.Bij Het Parkstad Limburg Theater Heerlen kun je genieten van een spetterend sprookje in een kleurrijke onderwaterwereld. De Kleine Zeemeermin (4+) woont diep in de oceaan en als ze tijdens een heftige storm een knappe mensenprins van een zinkend schip red, wordt ze op slag  verliefd........

Bewonder roofvogels en uilen tijdens de roofvogelshow bij Kasteelruïne Valkenburg!
Valken en valkerij zijn al sinds de Middeleeuwen verbonden met Valkenburg en het kasteel. De roofvogels staan bekend om hun pijlsnelle achtervolgingen en duikvluchten. Tijdens de roofvogelshows bij Kasteelruïne Valkenburg kan je dit zelf komen bekijken! De demonstratie wordt verzorgd door roofvogels en uilen.De dag na Hemelvaart op vrijdag 31 mei: 'Blues aan de Maas'.
Het bijzondere Roots Festival zal haar deuren al om 10.00 uur openen waarna het om 01.00 feestelijk zal afsluiten met een spetterende vuurwerkshow van RFI Pyro Events.
Tevens is er een kinderparadijs met springkussens, schiettent en rodeo stier aanwezig en zullen er clowns rondlopen zodat het een leuk uitje voor het hele gezin kan worden. En hoe tof...... kinderen t/m 12 jaar hebben grati stoegang tot dit muzikale festival!
Op maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel! Dat is dus de perfecte dag om de oude Kasteelruïne Valkenburg te ontdekken tijdens een rondleiding. Kasteelruïne Valkenburg heeft een bijzondere geschiedenis, want vroeger is het kasteel zelfs opgeblazen! De ruines die daarvan zijn overgebleven kun je bekijken, zoals de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel.

Ga mee op ontdekkingstocht over het water, langs maar liefst 4 sluizen met Rederij Stiphout.
Tijdens deze bijzondere boottocht kom je langs vier verschillende sluizen: de sluis van Bosscherveld, de sluis van Neerharen, de sluis van Lanaken en de sluis van Ternaaien.In het Pinksterweekend kun je ook volop terecht bij het Cosmodrome met leerzame shows.

Hoe je je extra vrije dagen ook doorbrengt, we wensen je veel plezier!