Klimmen met kinderen in Zuid-Limburg

12 februari 2020
Wanneer je klimt ben je heel bewust bezig met je lichaam en geest. Pure inspanning en opperste concentratie; klimmen is reuzegezond. Bovendien is het erg leuk! Hier zijn een paar klimtips voor kinderen (en de ouders / verzorgers) in Zuid-Limburg.

Ivy Climbing

Bij Ivy Climbing in Sittard kun je veilig leren klimmen en basistechnieken leren in 8 weken tijd met de beginnerscursus Start 2 Climb. Dat is rap! Behalve allerlei soorten klimlessen kun je hier natuurlijk ook vrijklimmen. Iedere zaterdag is er Family Climbing. Jullie kunnen dan 1,5 uur komen klimmen om deze sport eens uit te proberen. Ivy Climbing is immers het grootste en meest inclusieve klimaanbieder van de Euroregio.
     Ook zijn verjaardagsfeest-vierende kinderen hier van harte welkom. Elk kind gaat na afloop zelfs naar huis met een klimdiploma.

Clip ‘n Climb

Bij Clip’n Climb in Parkstad hoef je écht geen klimexpert te zijn. Je hoeft het zelfs nooit gedaan te hoeven hebben. Clip ‘n Climb heeft meer dan 25 geweldige klimuitdagingen, zonder dat je een kaarsrechte metershoge muur hoeft te beklimmen. Door een speciale aanzekeringstechnologie kun je zelfs in je eentje perfect-veilig klimmen.
Je kunt omhoog klauteren en klimmen via touwen, staven, ladders of verschillende klimhandvatten. De klimobstakels hebben verschillende kleuren, vormen, texturen en thema’s (zoals Tetrix, ballen, en kaas en donkere schoorstenen!), en dat maakt dit klimpark erg inclusief; het is laagdrempelig en uitdagend, leuk, afwisselend en sportief.




Fun Forest Venlo

In het prachtige, glooiende Limburg ligt een sprookjesachtige bos. In dat bos bevindt zich iets heel bijzonders: het allereerste klimbos van Nederland. Fun Forest Venlo heeft allerlei grensverleggende bruggetjes, ziplines en zelfs een auto hoog tussen de bomen gehangen voor optimaal klimplezier. Natuurlijk klim je in een gezekerd harnas mét een veiligheidshelm, dus je zult ten allen tijden onbezorgd kunnen klimmen en slingeren. Durf jij ook de vrije sprong naar beneden te maken? Kom het snel proberen; buiten spelen is nog nooit zo geweldig geweest.

Klimpark Snowworld

Kom apenkooien bij het Klimpark in Snowworld Landgraaf. Ontdek de zes uitdagende klimroutes vol touwen, ladders, Noorse boomstammen en andere coole obstakels, allemaal in de heerlijke buitenlucht.
Vanaf 120cm mag je samen met een volwassene klimmen. Ben je groter dan 140cm? Dan mag je alleen op klimavontuur.
En ben je te porren voor je superman-snelle rit op een rodelbaan met Coaster Carts? Stap dan in de Alpine Coaster en hoor de wind langs je oren ruizen.


Weet je al wat boulderen is? Dat is de kunst van het over rotsblok-achtige obstakels heen klimmen. Het is niet alleen grappig en uitdagend, het is ook nog supergezond en versterkend (uithoudingsvermogen, coördinatie, inzicht). Nog een voordeel voor diegene die liever iets dichter bij de grond blijft: je hoeft niet die enorme hoogte in én je hebt geen klimdiploma’s nodig.

Graviton Bouldergym

Bij Graviton Bouldergym in Sittard kun je ongestoord boulderen (klimmen en klauteren) totdat je er letterlijk bij neervalt. Je klimt en klautert namelijk zonder veiligheidtouwen en er liggen dikke valmatten klaar die je zachtjes opvangen, mocht je je grip even verliezen. Ook maakt deze lage klimhal tijd en ruimte vrij voor ouder-en-kindboulderen, op de zaterdagochtend. Da’s nog eens leuk samen bezig zijn. Op woensdagmiddag bouldert je kind al voor €5 (jeugdmiddag). Het enige dat je nodig hebt zijn een goed stel sportschoenen en grijpgrage handen om de grips vast te pakken.



Radium Boulderhal

Radium Boulders in Maastricht is een uitstekende klimhal om fijn in te boulderen. Vanaf 5 jaar kun je lid worden van de jeugdclub en vanaf 8 jaar kun je al klimmen, mits onder toezicht van een volwassene. Vanaf 12 jaar klim je erop los zónder toekijkende ogen. Daarnaast zijn kinderfeestjes hier ook welkom.

Valdeludo

Valdeludo in Echt is écht te gek! In dit avonturenpark kun je niet alleen klimmen en klauteren op de klimberg maar ook zelf hutten bouwen en ravotten in de speelrivier en op andere speeltoestellen. Zelfs outdoor lasergamen, karten, de bungeetrampoline en het gewaagde hoogteparcours (klimmen) staan op het menu. Bij alle attracties is uiteraard begeleiding aanwezig.
Nog een bonus: de entreeprijs is inclusief gratis parkeren en gratis WiFi, plus onbeperkt koffie, thee, water en smaakwater.
     Let op: de opening van dit klimpark is seizoensgebonden. Houd de website in de gaten voor hun daadwerkelijke openingsdatum in 2020.


Tip: Maak er een heerlijk weekendje weg van en overnacht bij Résidence Valkenburg of bij Hotel Lamerichs. Beide zijn erg kindvriendelijk.