LOL in Limburg - in het pretpark

17 juli 2019
Welkom in Nederland’s meest zuiderlijke, en warmste provincie. Voor sommige mensen is Limburg best een eindje rijden (bijvoorbeeld voor diegene uit Friesland, Groningen en Noord-Nederland), maar dat mag je er niet van weerhouden om deze prachtige, glooiende provincie te bezoeken. Woon je hier pas? Ben je hier op vakantie? Heb je kinderen bij je? Dan is deze lijst voor jou: vijf fantastische pretparken voor dikke lol in Limburg.
Pretpark the Valkenier
Pretpark the Valkenier is een park voor iedereen. Opa’s, oma’s, tante’s, ooms en ouders hebben hier GEEN excuus om niet mee te gieren en brullen van het lachen in de attracties. Wie durft in de super snelle achtbanen? Wie wordt op warme dagen lekker nat op de waterglijbanen? Wie bergt z’n schoenen op voor het blotenvoetenpad, en wie oh wie is dapper genoeg voor het Piratenland? Verder is er een kabouter speelland (binnenattractie) compleet met een ballenbad. Bekijk het park vanuit het reuzenrad, rijd in de minicars om alvast te oefenen voor het échte verkeer, bibber in het spookkasteel, raas over de grote speeltuin, gil tjoek-tjoek in het treintje...of hobbel je liever op de paardenbaan in Western City? Misschien heb je wel méér dan één dag nodig om alles te verkennen. Er namelijk nog véél meer moois te zien en te doen. Toch maar een seizoenskaart?



Toverland
Met wie ga jij op een spannend avontuur in Toverland? Geniet van de betovernde shows, spectalulaire attracties en zenuwslopende klimparcours. Voel de wind langs je oren gieren (en de spanning door je maag) in de Fenix, Troy, of Dwervelwind – dit zijn te gekke achtbanen! Betreed de schatkamer in Merlin’s Quest, galloppeer op de Paarden van Ithaka, neem een duik in een boomstam, stap in een schommelschip of trotseer de wildwaterbaan. Geniet van natte voeten in Waku Waku en speel in Fort Boreas. Zweefmolens, een karussel, een peuterrupsachtbaan...oh, er is te veel lolligs om op te noemen, voor grote en kleine kinderen Ga je het zelf ontdekken?

Sprookjesbos Valkenburg 
Laat de realiteit even voor wat het is, en stap in de wonderlijke wereld van sprookjes en magie. In Sprookjesbos Valkenburg kun je weer even kind zijn, samen met alle andere kinderen. Durf jij de drakengroeve te betreden? Kun je Assepoester vinden? Ontdek spelenderwijs het park vol betoverende verhalen, attracties, en speeltoestellen. Op 24 juli 2019 kunnen de kinderen zelfs Bumba platknuffelen en voor de echte waaghalzen van 6-12 jaar zijn er de kidsescaperooms. Voelen jullie de blije kriebels ook al? 

Familiepark Mondo Verde
Landgraaf is trots op haar Familiepark Mondo Verde, en dit park is als een soort magische 3-in-1 shampoo: er zijn onvoorstelbaar mooie wereldtuinen te bezoeken, allerlei soorten adembenemende dieren te bezichtigen, en attracties voor emmersvol plezier, zoals achtbanen, klimvulkanen, speeltoestellen, en meer. Er is overigens wél één woord voor Mondo Verde: ONVERGETELIJK. Kijk snel op hun website om een kleurrijke indruk te krijgen van deze weelde van schoonheid en plezier, en plan je bezoek vandaag nog.



Billybird Park Drakenrijk
Tenslotte is Billybird Park Drakenrijk een aanrader. In dit park kun je echt even samen genieten. Je kunt door het drakenbos wandelen, en steeds weer een andere enge draak tegen het lijf lopen. Vervolgens speel je naar hartelust in het Drakenrijk (rijke buitenspeeltuin), om na afloop heerlijk te luieren, óf juist enthousiast te spetteren en zandkastelen te bouwen in het mega strandbad van Drakenrijk. Ook heeft het park twee horecagelegenheden. Dát is pas een ontspannen dagje weg, bordevol lol. Naar de website