Middagje Speeltuinen en speelnatuur

14 juli 2020
Nu het vakantie is hebben we weer zeeën van tijd om leuke dingen te doen. Wat dacht je van een middagje naar een toffe speelplek in de buurt? We hebben een aantal speeltuinen en speelnatuurplekjes voor je op een rij gezet in deze blog. Onze kinderen kunnen zich hier de hele dag wel vermaken!

Speelnatuur Brunsummerheide
Welke beestjes kom jij allemaal tegen in de speelnatuur van Brunsummerheide? Hier kun je heerlijk wandelen, natuurfeitjes leren en dus op zoek gaan naar de dieren die leven in de omgeving. Je hoeft alleen maar het paadje met de gele band te volgen! Lees hier meer informatie. 

Steinerbos
Lekker rennen en ravotten door de natuur van het Steinerbos in Stein, of zwemmen en roeien in het water. Of natuurlijk lekker allemaal! Het belooft hier sowieso een super fijne speeldag te worden. En na een hele dag spelen en de diertjes te hebben gevoerd, kun je zelf ook lekker een hapje eten! Lees hier meer informatie. 

Speeltuin Fort Willem
Ook bij speeltuin Fort Willem in Maastricht kun je de hele dag lekker los gaan op de speeltoestellen. Durf jij al van de grote glijbaan of ga je eerst nog rustig van de kleine? Een bezoekje aan deze speeltuin is leuk voor het hele gezin, voor jong en oud! Lees hier meer informatie. 

De Roetsj
In Sittard vind je Speeltuin de Roetsj, een hele toffe speeltuin waar je lekker de hele dag kunt ravotten in een veilige omgeving. Met 25 speeltoestellen raak je niet uitgespeeld! De speeltuin is toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar, en is ook geopend bij minder mooi weer. Dan kun je terecht in de overdekte ruimte! Wie neem jij hier mee naartoe? Klik hier voor meer informatie. 

Drakenrijk
Schijnt het zonnetje en is het dus heerlijk weer voor een dagje buiten? Kom dan naar Drakenrijk in Reuver, want hier kan je je eindeloos vermaken. Denk bijvoorbeeld aan pootjebaden, een zandkasteel bouwen of een duik nemen van het duikeiland. Of een 'ballonvaart' maken, maar alleen als je durft natuurlijk! Lees hier meer informatie. 

Speeltuin Heer
Op de hoek van de Vijverdalseweg en de Akersteenweg vind je Speeltuin Heer. Het terrein van deze speeltuin is mega groot en er valt een heleboel te beleven! Uiteraard kun je er ook lekker smikkelen van een ijsje wanneer je bent uitgespeeld. Lees hier meer informatie. 

De Paddestoel
Vermaak je zorgeloos en veilig in de vele speeltoestellen die je kunt vinden bij Speeltuin De Paddestoel in Born. Durf jij hier de hoogte in te klimmen of heel hoog heen en weer te zwieren op een van de schommels? Wij in ieder geval wel, want als beloning kun je een lekker ijsje of een glas limonade kopen! Lees hier meer informatie. 

Klavertje Vier
Een dag vol speelplezier? Die beleef je gegarandeerd bij Speeltuin Klavertje Vier in Schimmert. Ieder kind is hier welkom om lekker te spelen, ook kinderen met een beperking kunnen hier terecht. Lees hier meer informatie. 

Thienbunder
Speeltuin Thienbunder is een uniek plekje in Sittard, tussen de bomen. Doordat de speeltuin in een parkje met veel bomen ligt, kun je hier op warme dagen lekker in de schaduw spelen. Zo hou je het toch de hele dag vol! En je kunt altijd lekker afkoelen met een ijsje of een koud glaasje fris op het terras. Lees hier meer informatie. 

Mergelhoof
Wat een gezellige speeltuin: De Mergelhoof. Dit plekje ligt midden in de natuur, tussen de mergelwanden van Maastricht. Hoe cool is dat? Zo'n toffe speelplek heb je vast niet vaak gezien. De speeltuin is ingericht met speeltoestellen voor verschillende leeftijden en is een oase van rust aan de rand van Maastricht. Lees hier meer informatie. 

De Hompesche Molen
Naast lekker eten, kunnen kinderen zich hier ook naar hartelust de hele dag vermaken op de speeltoestellen. Speeltuin De Hompesche Molen ligt aan de Molenplas in Stevensweert. Ook zin om een stukje te wandelen naast het spelen? Je vindt er verschillende wandelroutes dwars door de natuur! Lees hier meer informatie. 

Voor meer leuke uitjes kun je een kijkje nemen in onze Uitagenda of op onze Eropuit-pagina

Naar de website