8x mooie pluktuinen voor kinderen

18 mei 2021
Wat is het leuk om samen met de kinderen bloemen en groenten te plukken bij een gezellige pluktuin! Met een mandje aan de arm gaan de kinderen hier op plukavontuur. Mooie bloemen en kruiden vind je niet alleen in de bloemenwinkel; verse bloemen uit de tuin blijven zelfs langer goed in een vaas!
Wij verzamelden 8 prachtige pluktuinen in Zuid-Limburg en verder in Nederland, om te bezoeken met de kids.
Pluktuinen in Nederland

1. Pluktuin Maasbracht

De Pluktuin Maasbracht is een echt dagje uit! Natuurlijk kun je hier samen met de kids prachtige bloemen plukken, maar ook voor groenteplanten en fruit kun je hier terecht. Beleef, ervaar en geniet daarnaast samen met de kinderen van kippen, konijnen en geiten. In de tuin met speelweide voor de kids en vele mooie bloemen, pluk je je eigen boeket.

2. Pluktuin Grow Crazy Geulle

Een kindvriendelijke pluktuin vol met biologische en ecologische bijzonderheden? Die vind je in Geulle aan de Maas. Hier geniet je van vele soorten bloemen, planten en dieren. Samen met Grow Crazy kun je in het bloeiseizoen zelf een prachtig boeket samenstellen!

3. Pluktuin La Fleur

Ga jij toevallig op vakantie naar Zeeland, West-Brabant of Oost-Vlaanderen? Vergeet dan geen bezoekje te brengen aan één van de acht pluktuinen van Pluktuin La Fleur! Deze pluktuinen zijn extra leuk voor kinderen, zij kunnen hier zelfstandig hun gang gaan en zelf hun mooiste boeketje maken!

4. Boshoeve Sprankenhof

Van spinazie tot frambozen en van bosui tot radijsjes. Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout kun je met de kinderen een mandje vers fruit en groente plukken. Wat je kunt plukken hangt af van de planten die klaar zijn voor de oogst. Leuk om die avond gelijk mee te koken.

5. Pluktuin Amstelveen

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel helemaal zelf geplukt. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zelf zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten óf een leuke workshop volgen. Amstelveen is wel een aantal uur rijden vanuit Zuid-Limburg, onze tip is daarom om de pluktuin te combineren met een dagje shoppen of een museumbezoek in Amsterdam!

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein

6. Bloemenpluktuin Hoeve Ravenstein

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes. Deze pluktuin kun je mooi combineren met een fijne Kidsproof vakantie in de buurt!


Lees ook:
Vakantiekampjes in de zomer!7. Pluktuin Bakkum

In het Noord-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelf geplukte bloemen. 
TIP: Bakkum ligt vlakbij de Noord-Hollandse kust. Deze pluktuin kun je mooi combineren met een dagje strand!

8. Pluktuin Stoutenburg

De plukschaartjes en manden staan ook klaar bij Pluktuin Stoutenburg. In de kinderpluktuin kunnen kleine bloemisten naar hartenlust een eigen boeket samenstellen. Tip: in zo’n kleurrijke bloementuin maak je prachtige foto’s van je kinderen.


Veel plukplezier!


TIP: hoe leuk is het om thuis je eigen vaasje te knutselen voor je zelfgeplukte boeket? Doe je de bloemen cadeau? Knutsel er dan een gepersonaliseerd vaasje bij voor de lieve ontvanger! Naar de website