Sinterklaasactiviteiten 2019

29 oktober 2019
Spanning op de snoetjes, kloppende hartjes, verlanglijstjes vol speelgoed, pepernoten, schoen zetten en al die vrolijke liedjes. YES, wat houd ik van deze Sinterklaasperiode! Houden jullie er ook van in je gezin? Dan kan je je hart ophalen deze periode vol met Sinterklaasactiviteiten. We hebben er een heleboel voor je op een rijtje gezet!
ACTIEF

Sint & Pieten middag
Ontmoet Sint & zijn Pieten in speeltuin Heer. Zaterdagmiddag 30 November 2019 van 13.30 t/m 16.00 uur komt Sinterklaas met zijn zwarte pieten naar de Speeltuin Heer.Welkomstfeest Sinterklaas
Sinterklaas aan de Maas organiseert een geweldige welkomstfeest voor Sinterklaas op zondag 17 november. Dan is hij eregast op zijn muzikale welkomstfeest.

Pietenforum
Geniet van de pieten op de Maaspromenade en doe mee aan de activiteiten op woensdag en in het weekeind.

Vaar mee met pakjesboot 21
Hoe bijzonder! In het weekend kun je meevaren met de pakjesboot van Sinterklaas over de Maas!

Bezoek pakjesboot 21
Leuk uitje voor het hele gezin: bezoek Sinterklaas en zijn Pieten op de Pakjesboot 21 in Maastricht!
Op doordeweekse dagen kun jij Sinterklaas en de Pieten bezoeken op zijn boot. Er zijn dan leuke activiteiten doen, je kunt met de Sint op de foto en kinderen krijgen een gratis consumptie.Sinterklaaszwemmen
Op zondag 24 november is Sinterklaas in het Geusseltbad, mét zijn spetterende Pieten! Haal je Pietencertificaat! Voor kids met en zonder zwemdiploma!

Pieten Ontbijt
Super tof, ontbijten met de pieten bij Confetti in Maastricht op 24 november en 1 december.Uittocht Sinterklaas
Zwaai Sint en zijn Pieten uit en wens hem een behouden vaart naar Spanje! Op 6 december om 17 uur kun je hem uitzwaaien aan de Mosae Forum.

Ben jij je dansmoves al aan het oefenen? Op zondag 1 december kun je lekker swingen tijdens de Sinterklaasdisco bij De Bijenkorf in Maastricht! En op vrijdagmiddag 29 november kun je meedoen met de Workshop Pieten Dans bij Muziekschool Kumulus in Maastricht. Pieten houden wel van een feestje! Jij toch ook!? 


KNUTSELEN

Sint Broche maken
Ontwerp je eigen Sint broche bij de Intratuin Maastricht. De workshop kost €2,50 per kind, inclusief materiaal, limonade en wat lekkers.

Sint Schoorsteen knutselen
Knutsel je eigen Sint schoorsteen bij de Intratuin Maastricht. De workshop kost €2,50 per kind, inclusief materiaal, limonade en wat lekkers.

Sint Kinderworkshop
Wiedewiedewiet, aan de slag voor Sint & Piet!
Er staan twee workshops gepland op woensdag 13 november om 14.00 uur & vrijdag 15 november om 18.30 uur bij de Siterhof.
FILM & THEATER

De pakjeskluis van Sint 3+
Daar wordt aan de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt… Wie zou dat zijn? Sinterklaas natuurlijk!
Ook dit jaar bezoekt de goedheiligman samen met zijn Pieten Theater Kerkrade. Vóór de voorstelling mogen alle kinderen de schoen zetten en erna komt Sinterklaas naar de foyer om iedereen een handje te geven.

De mega Sint show 2019
YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet maken samen met de kids één groot spektakel van en zingen hun grootste hits, zoals De Pieten Sinterklaas Move, Pietenliefde en de Pieten Style.Sints verjaardag
Vier op woensdag 4 december de verjaardag van Sinterklaas bij Foroxity Sittard! Tijdens de interactieve film bekijk je een korte samenvatting van het Limburgs Sinterklaasjournaal, ontdek je exclusieve beelden en zie je als eerste de spannende laatste aflevering! Na de film vier je met z’n allen feest in de bioscoop waarbij je Sinterklaas, Marjolein en de bekende Pieten kan ontmoeten! Zing en spring jij mee en slaag je voor alle onderdelen op je pietenpasje?Speculaasconcert met Sinterklaas
Sinterklaas komt op bezoek bij Kumulus tijdens het Speculaasconcert, ben jij er ook bij? Er wordt een Speculaasconcert georganiseerd voor alle muzikale kindertjes op zaterdag 30 november! Schrijf de datum in je agenda en mis het niet.Hopelijk geniet jij net zoveel van deze hysterische tijd als ik altijd doe! 

Ken je dit geweldige initiatief trouwens al? Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Op zondag 24 november tussen 11.00u en 15.00u wordt er een reycycle Sint dag georganiseerd in het Kootje Spek Theater te Sittard. Oh kom je er ook eens kijken (en ruilen)?TIP: neem ook een kijkje op onze thema pagina's, bol van uitjes en tips voor het hele jaar door! De uitagenda, eropuit-pagina, kinderfeestjes, uit eten, clubjes, zorg- en opvoeding en kinderwinkels.

Groetjes Jacqueline