Zo kies je de beste slee!

5 februari 2021
Sneeuw op komst! Staat jouw slee al klaar als de sneeuw blijft liggen? Haal er nu vast eentje in huis, anders ben je straks te laat! Maar hoe kies je de juiste slee? Wij hebben het speurwerk vast voor je gedaan op Bol.com en dit zijn onze tips:
De beste slee voor kinderen

De ideale wandelslee

Voor kleine kinderen is een houten slee met rugleuning ideaal. Als je lekker wilt gaan wandelen met ze, hebben ze support bij het zitten. Zo’n klassieke slee is ook het handigst als je met meer dan één kind op pad gaat, zo kan ook het kind dat achterop zit, zich goed vasthouden. Deze mooie houten editie ziet er cool uit en is ook nog eens opklapbaar.



Deze baby- en peuterslee is ook echt een wandelslee en is met de trappelzak geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Met zowel een duwbeugel als trekband heb je ook nog eens keuze tijdens het wandelen. Leuk om bij een dik pak sneeuw in een natuurgebied mee te wandelen! Bekijk hier onze favoriete natuurplekjes in Zuid-Limburg!



Wil je wandelen, maar óók van een heuveltje af kunnen sleeën? Dan is een lage slee meer geschikt. Op deze kunststof kuipslee kun je alleen of samen zitten en krijg je bovendien een beetje rugsupport. Aan de zijkant zitten handige hendeltjes waarmee je een beetje kunt afremmen als het te hard gaat.



Zo snel mogelijk de heuvel af

De pannenkoekslee is goedkoop, makkelijk mee te nemen en leuk om van heuveltjes af te glijden. Let erop dat het heuveltje niet te vlak is, dan kom je echt niet vooruit. Bovendien moet je kind wel een beetje de techniek beheersen: hendel omhoog trekken, achterover leunen en voeten in de lucht houden! Deze pipo-versie is een leuke instapvariant.

 

De sleeschotel is ideaal voor iets oudere kinderen die zelf sturing kunnen geven en graag zo hard mogelijk een heuvel af willen glijden. Betaalbaar, lichtgewicht en makkelijk mee te nemen.



Voor de echte sneeuwfans is er deze coole combi tussen een slee en snowboard: je kunt hierop zittend de heuvel af gaan, maar ook staand, zodat je een klein beetje aan het wintersportgevoel kunt proeven!



Tip: neem eens een kijkje op de Themapagina - Eropuit, daar vind je onder ‘Schaatsen, skiën en sleeën’ tips voor leuke slee-plekken in de regio!

Veel sneeuwpret!


PS: Deze blog bevat affiliate links. Deze blog is niet in opdracht geschreven, alle tips in de blog zijn onze eigen favorieten. Veel plezier!

Naar de website