Tips voor Moederdaguitjes!

9 mei 2019
Op Moederdag is het natuurlijk heerlijk om mama in het zonnetje te zetten en een lekker ontbijtje te maken en haar zelfgemaakte cadeautjes te geven. Wat ook goed kan is om haar lekker mee uit te nemen en samen iets bijzonders gaan doen!
Moederdagconcert in het Openluchttheater Valkenburg
Een gezellig moederdagconcert voor de hele familie, met liedjes van bekende schrijvers. Zing je mee?
Tijdens het concert zingen Lisa Wade van Het Klokhuis en Sterre Konijn van OERR (natuurorganisatie voor kinderen) - begeleid door accordeonist Bert van den Brink - de stoutste, stilste en meest levenslustige liedjes van Annie MG Schmidt en Toon Hermans.

Nationale Molendag
Kom op 11 en 12 mei naar de Nationale Molendag en ontmoet de Molenaar bij jou in de buurt!
De meeste molens zijn gratis te bezoeken. Wil je graag een molen bezoeken én een molenaar ontmoeten? Dan is Nationale Molendag een superleuk dagje uit met de hele familie! Een leuk, gezellig en interessant uitje waarbij je van heel dichtbij kunt zien hoe een molen werkt.ToFF Maastricht 2019
Op 11 en 12 mei 2019 vindt in Maastricht voor de eerste keer ToFF! 'waar Limburg en Italië samen komen' plaats. ToFF! is een nieuw initiatief dat zich richt op kwaliteit en de goede smaak van de regio. Het is een feelgood-event voor de hele familie. Er is een verrassende markt, smakelijke horeca, volop entertainment en vertier voor de kinderen. Kortom: een ToFF! event.
Op zondagmorgen starten ze met een spectaculair Moederdag ontbijt.

High Tea brunch op Het Rijk van Margraten
Geniet op 12 mei van een uitgebreide High Tea brunch op Het Rijk van Margraten. Je bent vanaf 12.00 uur van harte welkom om aan tafel te gaan voor diverse lekkernijen.Moederdagbrunch tijdens een rondvaart
Op zondag 12 mei kun je moeder verrassen met een gezellige brunch aan boord bij Rederij Stiphout. Tijdens deze 2 uur durende boottocht gaan jullie genieten van een prachtige rondvaart en heerlijk eten.

4 Sluizentocht
Ga mee op ontdekkingstocht over het water, langs maar liefst 4 sluizen met Rederij Stiphout. Tijdens deze bijzondere boottocht kom je langs vier verschillende sluizen: de sluis van Bosscherveld, de sluis van Neerharen, de sluis van Lanaken en de sluis van Ternaaien.Moederdag ontbijtbuffet bij De Oude Pastorie in Beek
Op zondag 12 mei kun je bij De oude Pastorie met het hele gezin lekker laat ontbijten.

Doe een historische rondleiding bij de Abdij Rolduc
Abdij Rolduc organiseert (bijna) elke zondagochtend om 10:30 uur (en tijdens de schoolvakanties ook op woensdagmiddag om 16:00 uur) rondleiding door het ruim 900 jaar oude kloostercomplex. Een gids laat je de belangrijkste plekken van het abdijcomplex zien.Shows bij het Cosmodrome
360° show 'Earth, Moon and Sun' (8+) bij het gaat over een sluwe coyote. Coyote mag dan wel sluw zijn, hij is toch wat in de war wat hij allemaal aan de hemel ziet. Samen ontdek je hoe het juist zit met maanfasen, eclipsen en andere vraagstukken.
Bij de 360° show 'To Worlds Beyond' (8+) reis je door ons zonnestelsel mee naar werelden met enorme vulkanen, verblindende ringen en uitgestrekte canyons.
De shows zijn één van de 3 belevingen. Je ticket geeft tevens toegang tot expo 'De oerknal' en de sterrenwacht.Assepoester (6+)
Houd jij van sprookjes? Dan zit je op Moederdag helemaal goed. Zowel in het Theater Kerkrade als Parkstad Limburg Theaters, komt dit wereldberoemde sprookje van Assepoester tot leven.Ik wens je een heerlijke Moederdag toe!