Toffe schmink-inspiratie voor tijdens carnaval

3 februari 2019
Je hebt een te gekke outfit voor tijdens carnaval en begint al aardig in de feeststemming te komen. Er mist alleen nog iets... Namelijk een toffe schmink-creatie op je gezicht! Scroll snel door voor leuke inspiratie.
Een vleermuis
Dit is best wel een stoere schmink-creatie! Hiervoor heb je schmink in de kleuren blauw, geel en zwart nodig, een penseeltje en een sponsje om de schmink op te brengen. Neem als eerst het sponsje en maak het gele stuk van de lucht. Maak daarna de blauwe lucht. Zet met een penseeltje de zwarte omtrekken van het Batman-masker en kleur het in! Tot slot kun je een vogel en een ster in de lucht maken. Voor extra effect: gebruik wat glitters!



Mega Mindy
Word voor een dagje een echte Mega Mindy! Voor deze creatie heb je alleen gele en roze schmink nodig. Begin eerst met het aanbrengen van de gele schmink om de ogen met een penseeltje. Breng daarna de roze schmink aan in de vorm van het voorbeeld. Teken de omtrek met een penseeltje en vul daarna de vorm in met een sponsje. Teken tot slot de gele M met het penseeltje en plak wat glittertjes vast op de schmink! 



Een pinguïn
Aaah.. Schattig! Voor deze pinguïn maak je gebruik van de kleuren wit, zwart en oranje. Begin eerst met de zwarte schmink, waarmee je de buitenlijn van het zwarte gedeelte met een penseeltje aanbrengt. Vergeet de snavel niet! Vul met een sponsje de omtrek in met zwarte schmink. Spoel het sponsje goed schoon en breng daarna de witte schmink er mee aan om en onder de ogen. Daarna is de snavel aan de beurt: kleur het in en breng tot slot de zwarte accenten aan op de snavel en rond de ogen. 



Een uil
Wat cool! Wees een wijze uil tijdens carnaval. Gebruik hiervoor witte, gele, zwarte en bruine schmink, een penseeltje en een spons. Begin eerst met het zwarte gedeelte: maak de wenkbrauwen zwart met het penseeltje. Doe wat gele schmink op het sponsje en kleur het gedeeltje onder de ogen en de vlek op de neus. Mens een beetje bruin en wit om een mooie lichtbruine kleur te krijgen. Breng dit dan aan met het sponsje op het voorhoofd en op de jukbeenderen, onder het gele gedeelte. En vergeet de neusbrug niet! Pak daarna het penseeltje en de donkerbruine schmink, waarmee je een lijn op de neus aanbrengt, de streepjeslijn onder ogen en de vegen op het voorhoofd. Als laatst maak je met de witte schmink streepjes boven de wenkbrauwen en breng je de accenten aan op de wangen en het voorhoofd! 



Olaf van Frozen
Ben je ook zo'n fan van Frozen? Maak dan deze toffe creatie! Hiervoor heb je zwarte, witte, oranje en zilveren schmink nodig. Maak met de witte schmink het lijfje en het hoofd van Olaf. Trek de huid goed strak om mooie lijnen te kunnen zetten. En teken ook met wit de sneeuwvlokjes! Hierna begin je met de oranje schmink. Teken de neus en de armen. Breng daarna de zwarte schmink op. Tot slot dip je je vinger even in de zilveren schmink en breng je wat mooie accenten aan. Leuk toch?!



Een haas met wortel
Voor deze originele creatie krijg je niet alleen schmink op je gezicht, maar ook op je vinger! Gebruik de kleuren wil, bruin, zwart, oranje en groen. Trek eerst met een penseeltje de bruine lijnen op het voorhoofd en de onderkant van het gezicht. Maar ook de neus bruin en schmink de haartjes op de bovenkant van de neus. Neem nu een sponsje en vul hiermee de omtrek in met witte schmink (wangen, kin, boven de lip en het voorhoofd). Teken daarna met het penseeltje en de zwarte schmink de tandjes, de spikkels boven de lip en de snorharen. Zorg ervoor dat je alle kleuren goed laat drogen voor je met de volgende begint! Tot slot maak je van de vinger een wortel door deze eerst helemaal oranje te maken met de oranje schmink. Gebruik hiervoor het sponsje. De groene sprieten op de hand maak je het makkelijkst met het penseeltje. Breng tot slot nog wat zwarte en witte accenten op de wortel aan met het penseeltje en je wortel is klaar!



Dus, welke creatie kies jij voor tijdens carnaval? Heel veel succes en plezier in ieder geval met het schminken! 

Zoek je nog een kostuum die perfect bij je schmink-creatie past? Kijk hier voor carnavalswinkels in de buurt!

En heb je wel al een kostuum, maar weet je nog niet zeker hoe je het gaat vieren? Kijk hier voor de leukste kinderactiviteiten!